2008-12-09, 13:31
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wymarzony pierścionek - cz. XII sagi ;)
Cytat:
Napisane przez Mango08
L_V a czy mogłayś mi jeszcze powiedzieć, czy nic się nie dzieje jeśli zacznę teraz używać kremów przeciwzmarszczkowych? Tzn. czy później będą ciągle na mnie działały, czy skóra się nie przyzwyczai? Od ok. 6 m-cy używam Active C.
Mam 23 lata.
|
Skóra się nie przyzwyczaja.To mit, dawno obalony.
http://www.wizaz.pl/basia_rozleniwianie_kosmetykami.php
W polsce panuje przekonanie, że kremy przeciwzmarszkowe sa do cery dojrzałej. Nic bardziej błędnego - myśle, ze dużą winę ponosi za to marketing w kosmetyce, gdzie ktoś kiedyś źle przetłumaczył fraze "anti-aging" jako przeciwzmarszczkowy. I poszło w świat,tymczasem są to produkty przeciwstarzeniowe. One mają działać prewencyjnie, zapobiegać zmarszczkom, a nie prasować te już istniejące. Żaden krem nie ma takiej mocy - zmarszczka to uszkodzone włókno kolagenowe skóry.Naprawić można je tylko retinoidami albo interwencją dermatologa estetycznego.
Spokojnie używaj Active C albo nawet Redermica. Pamiętaj, ze z wit C jest tak ze po pewnym czasie może ci się wydawać, ze już"nie działa" - stan skóry się nie zmienia. Witamina oczywiście nadal działa, utrzymując skórę na danym poziomie. Wystarczy odstawić krem na 2-3 tyg i juz widać, ze czegoś jednak zabrakło...
|
|
|