2008-12-09, 15:19
|
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: WYPADAJĄCE WŁOSY- kontynuacja
Cytat:
Napisane przez babethka
wiesz co,nie polecałabym tak pochopnie czegos ,co może tobie ,chwilowo pomagać,ale tak naprawdę jest preparatem na łysienie typu męskiego.Regaine to nic innego jak loxon czy piloxildil tylko dużo drozszy.Substancją czynna wszystkich tych wymienionych preparatów jest minoxidil,substancja wzbudzajaca wiele kontrowersji..wystarczy chocby poczytać o działaniach niepożadanych aby sie dwa razy zastanowic nad ta kuracją:
"najczesciej występującymi działaniami niepozadanymi są: nadmierne owłosienie (w tym pojawianie sie zarostu na twarzy u kobiet).."inne to bóle w klatce piersiowej,wahania ciśnienia krwi,kołatanie serca"
to wszystko spisane z ulotki do Regaine...
najgorsze jednak jest to,ze minoxidil działa tylko o ile sie go stale i regularnie stosuje..po przerwaniu kuracji wszystkie odzyskane włosy wypadaja.Moim zdaniem gra nie warta świeczki..i własnego zdrowia.
|
Wydaje mi sie ze nie masz do konca racji gdyz te skutki uboczne wystepuja:
W miejscu aplikacji moga wystepowac: zaczerwienienie, swędzenie, suchość i łuszczenie się skóry, czasem odbarwianie bądź wypadanie włosów, zapalenie mieszkow wlosowych, reakcje alergiczne (kontaktowe zapalenie skóry, pokrzywka, rumien, nieżyt nosa, obrzęk twarzy). Doustnie może spowodować spadek ciśnienia i przyczynić się do niedokrwienia serca (nasilenie objawów choroby wiencowej ) – po przypadkowym spożyciu należy skontaktować się z lekarzem.
Zaprzestanie kuracji może spowodować (co znaczy ze nie musi) cofanie się efektu leczniczego w ciągu kilku miesięcy (ale po innych preparatach tez moze wrocic wypadanie)
Wybor nalezy do kazdego z nas ale ja jestem bardzo zadowolona z mojej decyzji i szoda ze wczesniej nie zaczelam tego uzywac przynajmniej nie stracilabym 3/4 z calosci moich pieknych wlosow 
Teraz wszystko wrocilo do normy i juz miesiac tego nie uzywam a wlosy odrastaja i sa piekne a na twarzy tez nic nie wyroslo bo tylko w miejscu kontaktu Regaine ze skora przynosi rezultaty wiec...
|
|
|