2008-12-10, 09:54
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Terapie przeciwtrądzikowe: TETRALYSAL
Cytat:
Napisane przez alkaxy
Ja też jestem po odstawieniu tetralysalu, ale dopiero kilka tygodni. Narazie jest okej, ale cały czas zastanawiam się co bym zrobila jakby wrócilo i chyba bym znowu brała antybiotyk. Tym bardziej, że wyniki wątroby mam rewelacyjne. Wiem, że lekarze zawsze chca mascie przepisywac, mi tez wlasnie czesto wyjezdzaja z clindace- ale mowie poprostu, ze mialam i na mnie nie dzialalo. Postaraj sie moze jakos tak pokierowac dermatologiem, ze tylko antybiotyk ci pomaga?Mineło juz 6 miesiecy wiec mysle, ze spoko przepisza. Wiem przez neta łatwo się pisze, a jak mam sama na zywo gadac z derma to czasem tez mnie szlak strzela. Trzymam kciuki!
|
Oby u Ciebie nie było nawrotów. Własnie tez zauwazylam ze lekarze nie chca przepisywac antybiotykow, ale wiesz co.. na poczatku roku 08 zaczelam leczenie tetra (wyblagalam dermatologa prywatnego no bo masci nic nie dawaly) i jakos pozniej nie mialam kasy na to zeby isc do dermy i poszlam do rodzinnego i powiedzialam tak: poprosze recepte na tetre, bo nie mam kasy zeby isc do mojego dermy i ona bez kiwniecia przepisala heh.. Takze w sumie jakbym sie postarala to moglabym sie u rodzinnego leczyc :P ale wole nie ryzykowac..
Dziekuje za wsparcie!
Cytat:
Napisane przez ta_bletka
Anecka, może poczytaj na temat Izoteku. ja sama dużo o nim słyszałam a i moja koleżanka używała. skoro antybiotyk pomaga Ci tylko na określony czas to znaczy, ze działa tylko doraźnie. poza tym bakterie się z czasem uodparniają na antybiotyki. nie jestem lekarzem, ale powiem Ci tylko co myślę. aktualnie jestem na tetralysalu i jak mi to Pani dr przepisywała, to doszłyśmy do wniosku, że właściwie to jest przedostatnia szansa- bo ostatnią jest właśnie Izotek.
jest to bardzo droga kuracja, ale żeby tak przekalkulować lata męczarni z różnymi specyfikami, to z pewnością wydaliśmy (przynajmniej ja) na nie więcej pieniędzy niż mielibyśmy przejść kurację Izotekiem. z tego co mi dr powiedziała, to ten lek to praktycznie pewniak.
ja jestem póki co na tetralysalu, jednak mam nadzieję chyba jak każdy zaczynający kurację, że znajdę się w tej wąskiej grupie osób, którym jednak antybiotyk wystarczył do wyleczenia tego dziadostwa.
pochodź po dermatologach i popytaj co by Ci w takiej sytuacji polecili. wiem, że na prawdę bardzo trudno jest znaleźć dermatologa, który nie bagatelizowałby problemu, ale nie poddawaj się!
|
Czytałam o Izoteku rok temu, bo wlasnie chciałam aby to mi przepisano i jak wybralam sie pierwszy raz do dermatologa, to mi powiedziała, ze ona tego leku nie zna i ze mi nie przepisze.. Jakos kolo kwietnia zmienilam lekarza i powiedzial, ze tez tego leku nie zna.. no szlag mnie trafial (ale fakt ze juz mialam wtedy ladna buzie ). Nie mniej jednak zarejestrowalam sie na NFZ na 19 grudnia i bede blagac o IZOTEK (z reszta jak jej powiem ze tetra nie dzialala, to chyba powinna sama na to wpasc? no i z tego co wiem to ona paru osobom juz IZO przepisywala).
Zycze Ci zeby Twoja kuracja przebiegla pomyslnie i zebys nie miala nawrotów i takze dziekuje za wsparcie!
metal dol - 12.06.2012
|
|
|