2008-12-10, 21:38
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: sklepy internetowe - wady i zalety (podziel się opinią)
Ale mnie zdenerował MK_Art... Jak już dawno nikt.
Zrobiłam tam maleńkie zamówienie tylko dlatego, że tylko tam mieli te swarki, które były mi potrzebne. Poza tym, to moim zdaniem bardzo drogi sklep (Baroque 22mm za 14zł, a można je kupić za 8zł i mniej, bigle angielskie za 10,20, ja je kupuję za nieco ponad 6zł itd.), więc i tak przepłaciłam, ale trudno. I jeszcze 6,5zł za przesyłkę.
Problem tylko polega na tym, że dostałam fakturę z błędnym NIP-em, chociaż podałam prawidłowy. Cóż, zdarza się. Poprosiłam o przesłanie poprawionej faktury...i zaczęło się. Najpierw się dowiedziałam, że prawidłową fakturę przyślą, jak będę składać kolejne zamówienie (sic!). A jak nie będę - to mam sobie sama wystawić notę korygującą. Fajnie, tyle tylko, że nota wymaga podpisu wystawcy faktury - i musiałabym notę odsyłać im, a oni podpisaną potem jeszcze raz mnie. No to się dowiedziałam, że moja księgowa nie zna przepisów. Zna: http://www.vat.pl/dokumenty_koryguja...faktur_952.php
Jezuuuu.... Nikt mi w życiu nie robił takich problemów z przesłaniem dobrej faktury. Mam materiały, nie mam na nie ważnej faktury, a Urząd Skarbowy zdaje się nie lubi takich sytuacji... I to oni się pomylili, chociaż podałam dobre dane.
Teraz poprosiłam o przesłanie tej choler..... faktury chociaż mailem. Ciekawe, czy się jeszcze nie dowiem, że mam Bóg wie jakie wymagania i pretensje nie wiadomo o co.
Zaraz coś pogryzę....
Skarby Natury też kiedyś poplątały fakturę, i dostałam bez problemu poprawną, i jeszcze gratis kilka perełek za to, że odesłałam im tą błędną (za znaczki).
BeABitDesign - bez słowa komentarza odesłali poprawione faktury (raz była bez NIP-u, raz cośtam jeszcze).
Czyli jednak można.
|
|
|