Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Od którego roku życia można legalnie współżyć? Proszę o odpowiedz
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-12-12, 12:33   #105
madmuazelle
BAN stały

Dot.: Od którego roku życia można legalnie współżyć? Proszę o odpowiedz

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Bo właśnie ma zawiadomienie o seksie z niepełnoletnią, choć już nie małoletnią (chłopak jest 4 lata starszy, pełnoletni), które nie jest pedofilią w świetle prawa, ale jeśli jej rodzice się na to nie zgadzają, mogą się z nim sądzić (z raczej miernym skutkiem, ale mogą), jak najbardziej podchodzi to pod sprawy sądu rodzinnego. Trzeba uważać, co się pisze na forum publicznym, a wystarczyło napisać w Google "prawo seks z nieletnią" i otrzymać odpowiedź w parę sekund. Poza tym całowali się i zapewne również dotykali, jak nie miała jeszcze 15 lat, więc to też przestępstwo, nie tylko sam stosunek. A jeśli on zrobi jej na własny użytek nagie zdjęcia przed 18 r.ż, wg kodeksu może dostać od 6 m-cy do 8 lat za kratkami, więc mam już dobrą radę dla autorki - aparat trzymajcie w futerale! A za jej ewentualną ciążę, która może się zdarzyć nawet w trakcie okresu i przy pigułkach, czego trzeba mieć zawsze świadomość, niezależnie od wieku, zapłacą jej rodzice. Osobiście pigułek nie toleruję i nie chciałabym martwić się w tak intymnych chwilach, czy zaraz do pokoju nie wejdą rodzice, bo przecież pokoju w hotelu nikt im nie wynajmie...

Miśka84 - w wątkach o pseudoproblemach nie jest wcale różowo, a jeśli ktoś nie potrafi korzystać z wyszukiwarki i pyta o coś, co 100x już tu było, to zostaje zamknięty i niewielu zdąży się wypowiedzieć. Cytologia za darmo od 25 r.ż? Pierwsze słyszę.

Komentarze zbulwersowanych, "dojżałych" nastek możecie poczytać choćby tutaj.
Zgadzam się.

Cytat:
Napisane przez ekstrawagancja Pokaż wiadomość
przepraszam Cię bardzo ale WIKIPEDIA to naprawde tak sprawdzone i wiarygodne źródło informacji, że pomimo tego, ze mam 15 lat nie zamierzam odpowiedać ;]
Już mnie to wcale nie dziwi,sama masz dopiero 15 lat,dlatego stoisz murem za kolezanką.
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora