2008-12-12, 13:13
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Od którego roku życia można legalnie współżyć? Proszę o odpowiedz
Cytat:
Napisane przez Miśka84
Ja mam 15 letnią siosrte i mam nadziję, że przyjdzie do mnie po radę, jeżeli będzie myślała o współżyciu ze swoim chłopakiem. A ja z nia porozmawiam i albo ją w tym poprę, albo delikatnie będę starała sie ją od tego odwieźć.
Ale prawda jest taka, ze i tak zrobi, co bedzie chciała i SAMA uważała za słuszne.
Twoja córka z kolei do Ciebie nie przyjdzie  Zwłaszcza jak jej powiesz, że uważasz ze to jest "chore". Nie jestem złośliwa, więc mam tylko nadzieję, ze Ci niespodzianki nie zrobi...
|
Ja jak narazie mam dobry kontakt ze swoją córką i mówi mi o wszystkim co ją interesuje i męczy,mam zamiar wychować ją tak, żeby nie uwazała seks za coś co jest niezbędne dla szczęścia,pozatym uświadomię ją dosyć wcześnie.
Powiem tak,moja mama miała takie poglądy jak ja teraz,ale to nie przeszkadzało nam mieć dobry kontakt ze sobą,jesli ona dla mnie jest autorytetem,to ja słucham ją i liczę się z jej zdaniem,a nie robię to co robią moje kolezanki lub co jest modne.I na tym dobrze wyszłam.
W twojej wypowiedzi dziwi mnie to, że twoja siostra przyjdzie do ciebie, wybacz a mamy co nie ma,?wydaje mi się ze od wychowania seksualnego są rodzice
|
|
|