Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - szukam projektantki-amatorki która zna się na tkaninach :))
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2005-12-01, 09:14   #1
obca
Zadomowienie

Smile

szukam projektantki-amatorki która zna się na tkaninach :))

witam.. potrzebuję rady i wskazówek od osoby która nieźle zna się na tkaninach i może czasem sama coś ciekawego z nich robi

wymyśliłam sobie dodatek do balowej sukni.. nie wiem tylko czy da się to zrealizować :0
a chciałabym wiedzieć dokładnie czego chcę zanim pójdę do krawcowej

ogólny zarys jest taki:

średniej długości trójkątna ala-pelerynka
---
\ /

na ramionach miałoby być sztuczne futerko które mocuje pelerynkę do mnie do niego przyszyta taka trójkątna chusta (a może półokrągła?) z jakiegoś półprzezroczystego materiału.. byłyby dwie warstwy materiału..jedna sięgająca trochę poniżej łopatek i druga dłuższa ..może też delikatnie obszyte futerkiem..

no i albo do całej tej "pelerynki" doszyte takie sznureczki z koralikami albo tylko w dolnej częście

no i moje pytanie jest takie:

z jakiego materiały miałaby być ta pelerynka? żeby nie przylegała bardzo do ciała tylko była taka lekko "uniesiona" albo pomarszczona.. jednocześnie częściowo przezroczysta :0
czy haftowany szyfon da ładny efekt?

i jeszcze: co za perełki/ koraliki nadają się do takiego wykończenia? może są jakieś specjalne "sznureczki" które już mają "fabrycznie" taki dodatek? :0

ktoś pomoże?
obca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując