2008-12-13, 16:43
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Moje latanie z aparatem...-zapraszam:)
Cytat:
Napisane przez KrystynaO
Nie dziw się, że masz takie nijakie komentarze. Fotki sa fajne, estetyczne ( pomijam sprawy techniczne), ale nie niosą żadnego wyraźnego przekazu. Jakbys je chciala tytulować, to co by to bylo?
Ja znalazłabym tytuł jedynie dla tej wazki szokującej symetrią i kwiatków z ciekawą powtarzalnością jako harmonia (rytmy) natury. Fotki z dziewczyna sugeruje Twoją myśl: "widziałam gdzieś podobne i były fajne, też tak spróbuję", a "fotka z rzęsami: "patrzcie, jak potrafię fotografować".
Myślę, że potrafisz robić dobre zdjęcia, ale myśl, co chcesz przekazać.
|
Widziałam w życiu naprawdę wiele zdjęć i połowa z nich nie niesie przkeazu. Czy zdjęcie musi nam od razu coś mówić. Czy nie lepiej patrząc na zdjęcie w piwnicy nie pomyśleć sobie "ciekawe co ona tam robiła ?" niż od raz umieć odpowiedź podaną na talerzu ?
słowa "patrzcie, jak potrafię fotografować" są wg. w ogóle nie na miejscu. Jak możesz w ogóle tak pisać ? Zdjęcie jest prześliczne. Kolory, modelka itp. Nadają zdjęciu prześliczny klimat, jakby szła wiosna. gdybym miała je nazwać byłaby to "radość o poranku"
WIdać że tak naprawdę nie potrafisz pomyśleć abstrakcyjnie. Oczekujesz jasnego przekazu. wytłumaczenia. Nie potrafisz sama sobie zadać pytania, "co ja widzę na tym zdjęciu" tylko od razu chcesz mieć odpowiedź "co jest na tym zdjęciu"lub "co autor miał na myśli" czy nie wiesz że autor czasem chce pozostawić nam interpretację swojego dzieła ?
|
|