Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Czy Zupki Można Przedawkować ??
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2005-12-04, 19:25   #7
Mariqa
Wtajemniczenie
 
Avatar Mariqa
 
Zarejestrowany: 2004-12
Wiadomości: 2 207
Dot.: Czy Zupki Można Przedawkować ??

To, co mi się od razu nasunęło na myśl to:
- identyczne działanie "brązujące" jak marchewka wykazuje dynia- dość często dodawana do słoiczków
- to co jest napisane na recepturze to jedno, to, co może zawierac skład to drugie- wystarczy, że istnieją ilosci śladowe, producent tego nie musi umieszczać na oipakowaniu, a dla hiperalergika dawka śladowa moze być bardzo niebezpieczna
-jesli dziecko wykazuje skłonnosci do alergii pokarmowych to absolutnie nie podawałabym dań ze słoiczków, szczególnie w pierwszym roku życia. Nie sądzę, by świeżo ugotowana zupa była gorsza od zakonserwowanej mimo wszystko, przetworzonej taśmowo żywności ze słoika. Owszem te dania słoikowe muszą spełniać określone normy, są termicznie wekowane, ale mimo wszystko to zawsze dania nieświeże, przygotowywane w innych warunkach, nie masz kontroli nad tym, co zawierają i jak są przygotowane.
Zapewne alergolog zaleci jakies konkretne działania, ja bym zaczęło od wycofania wszystkiich produktów i rozpoczęcia diety eliminacyjnej od podstaw, w ten sposób dojdziesz, co uczula dziecko.
Czy brałaś pod uwagę jeszzcze alergie kontaktowe, czy wziewne? macie zwierzątka? w czym pierzesz wasze ubrania, jakich przypraw często używacie itp Może mała ma uczulenie na kukurydzę? mączkę kukurydzianą? / zagęszczacz bardzo czesto używany?/
__________________
C'est la vie - cały twój Paryż dwie drogi na krzyż
Knajpa, kościół, widok z mostu
Mariqa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując