|
Raczkowanie
|
Dot.: złote myśli, czyli wasze ulubione cytaty.
Oj... ja mam ze 100 ulubionych cytatów (wypisuję je w notesie)
Postaram się wybrać te moje ulubione:
"Codziennie patrz na świat jakbyś widział go po raz pierwszy"- E.E. Schmitt
"Przestałem marzyć, a jak człowiek przestaje marzyć to umiera"- R. Riedel
"Czasem nawet obca osoba staje się kimś bliskim...""...czasem najbliżsi stają się obcy"- Czasem słońce czasem deszcz
"Fortunę zdobędzie każdy, ale szacunek to całkiem inna sprawa"- Czasem słońce czasem deszcz
"Choćbyśmy cały świat przemierzyli w poszukiwaniu piękna, nie znajdziemy go nigdzie, jeśli nie nosimy go w sobie"- Moulin Rouge
"Zawsze na świecie ktoś na kogoś czeka, czy to na dalekiej pustyni, czy w samym sercu gwarnego miasta. I gdy w końcu skrzyżują się drogi tych dwojga i spotkają się ich spojrzenia, to wtedy znika cała przeszłość i cała przyszłość. Liczy się tylko to ta chwila i owa niewiarygodna pewność, że wszystko pod sklepieniem niebieskim zostało zapisane jedną Ręką. Ręką, która obdarza miłością i stwarza bliską duszę dla każdego śmiertelnika, który w słonecznym świetle krząta się niestrudzenie, wypoczywa i szuka swojego skarbu. Bo jeśliby tak nie było, to marzenia całego ludzkiego rodzaju nie miałyby najmniejszego sensu."- P. Coelho
”Baw się dobrze to są właśnie te stare dobre czasy, za którymi zatęsknisz w przyszłości”- J. Canfield, M.V. Hansen, K. Kirberger
” Widzieć można tylko poprzez serce. Najważniejsze jest niedostrzegalne dla oczu.” Antoine de Saint Exupery
”Nie płacze, że coś się skończyło, tylko uśmiechaj się, że ci się to przytrafiło”- G.G. Marquez
”Lepiej być nienawidzonym za to kim się jest niż kochanym za to kim się nie jest”- K. Cobain
”Świat zobaczyć w Ziarenku Piasku,
Niebo w Dzikiej Roślinie,
Nieskończoność uchwycić w ręku,
A Wieczność w godzinie.” W. Blake
”Nie próbuj mówić o miłości,
Bo ona w słowach się nie mieści,
jest jak wiatr cichy, niewidzialny,
Co tylko czasem zaszeleści.”- W. Blake
”Aby zrozumieć ludzi trzeba starać się usłyszeć to, czego nie mówią i być może nigdy nie powiedzą”- Autor nieznany
„Co jest najśmieszniejsze w ludziach:
Zawsze myślą na odwrót: spieszy im sie do dorosłości, a potem wzdychają za utraconym dzieciństwem. Tracą zdrowie by zdobyć pieniądze, potem tracą pieniądze by odzyskać zdrowie. Z troską myślą o przyszłości, zapominając o chwili obecnej i w ten sposób nie przeżywają ani teraźniejszości ani przyszłości. Żyją jakby nigdy nie mieli umrzeć, a umierają, jakby nigdy nie żyli.”- P. Coelho
,Miłość nie pragnie , aby jej dogadzano,
ani nie stara się o własną wygodę;
lecz troszczy się o dobro innych
i buduje Niebo pośród piekielnej rozpaczy."
William Blake
”Są takie chwile w życiu każdego człowieka,
od ktorych nawet pamięć ucieka.
Lecz są też chwile, dla ktorych trwania,
warto poświęcić wieki czekania.”- autor nieznany
”Na marmurowej wyrył płycie
czas wieczne prawa dla ludności:
Nic piękniejszego ponad życie,