2009-01-02, 23:33
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Świadkowie Jehowy-prawda
Cytat:
Napisane przez Sylwiunia15
10 przykazan bylo dane izraelitom a teraz skoro jestesmy juz chrzescijanami a nie Izraelitami nie obowiazuja nas a zniols je JEzus
|
Ale od Izraelitów wywodzi się chrześćjaństwo, konkretniej z judaizmu 
A te dwie zasady bliźniaczo przypominają to, co z 10ciu przykazań zrobił George Carlin - czy mam go uznawać za wierzącego w Jezusa ?
Czy prawdą jest, że Jezus od jesieni roku 1914 z upoważnienia Bożego króluje w Niebie (nad Ziemią zapanuje wkrótce i będzie nad nią panować przez 1000 lat, po czym odda władzę swemu Ojcu, Jehowie) (wikipedia)? To w takim razie sami sobie przeczycie - skoro Jezus króluje w niebie, to jest Bogiem Bóg sam oddał mu Królowanie, czyli Bóg ustąpił Jezusowi, czyli Jezus jest ważniejszy od Boga. I skąd data 1914? Przyleciała faksem z nieba?
Abaddon, to Jezus Chrystus. Ok. Ale dlaczego Abaddon jest utożsamiany z Samaelem (Anioł Śmierci, Duch zniszczenia, Upersonifikowana Śmeirć, Włądca Czeluści, Wywołał Drugą Wojnę w Niebie wg legendy, wypędzony z Nieba, lit. żydowska utożsamia go z szatanem).
Mówisz o duszy, a przecież wg was człowiek duszy nie ma, bo dusza to jedność z ciałem? (2-3 strony wcześniej wkleiłaś cytat z Biblii : "Kto by znalazl swa dusze, ten ja straci a kto by stracil swa dusze ze wzgledu na mnie, ten ja znajdzie"
Teoretycznie nie uznajecie ST, a przy liczbie 144 tysiące zbawionych powołujecie się na 12 plemion ( z ST) ?
Dlaczego to, że ONZ to 'szkarłatna bestia, mająca zniszczyć świat', nie przeszkodziło w zarejestrowaniu się w 1946 r. w jej struktury?
Czas edycji: 2009-01-03 o 02:03
Powód: Dopiski
|
|
|