2009-01-03, 14:15
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. IV
Cytat:
Napisane przez kasiek87
ja tam na kolor zebow nie narzekam, kasa i czas to nie problem dla mnie problem to ta cala biala dieta co przy moich alergiach dodatkowe ograniczenia w jedzeniu to juz jest problem i to nawet spory 
|
Ja nie stosuję białej diety 
Tzn staram się nie pić kawy (albo zaraz po niej umyć zęby)i buraków. Resztę jem, ale jak jest coś ciemniejszego, to myję potem zęby i jest ok.
To nie jest takie wybielanie jak w gabinecie, że potem zęby "piją" to co spożywamy 
Cytat:
Napisane przez kasiek87
Papryko ty jedna abstynentko ja sie zapijalam moja kochana whisky muahaha ale upic to zem sie nie upila 
|
Whisky dobra jest...ale ja i tak nie piję 
Cytat:
Napisane przez kasiek87
zeby zebow nie zabarwic wszystko jest na watku o wybielaniu  no i jeszcze ta nadwrazliwosc tez mi sie nie usmiecha trzeba sie zastanowic nad wyzszym dobrem hehe 
|
Nadwrażliwość jest tylko chwilowa 
Mnie już dziąsła już prawie w ogóle nie bolą, dolne zęby są trochę wrażliwsze, ale i to powinno zaraz minąć 
Cytat:
Napisane przez dzastixxx
Hej!!
Powiedzcie mi proszę, za tydzień zakładam aparat, jakie gumki warto wybrać jako pierwsze? Mam 24 lata, więc tak żeby nie świecić wszystkim tym aparatem po oczach ale żeby się ładnie prezentowały?
Pozdrawiam! 
|
Ja miałam niebieskie pastelowe na początek.
Cytat:
Napisane przez Roksana1332
Papryczko smaruje Sacholem,który mi poleciłaś i jest superr  Nie,że już mnie nie boli, ale widze poprawę,już nie jestem spuchnięta, staram się poprawnie mówić (nie sepleniąc) bo jak mnie obcierało to każde wypowiedziane słowo sprawiało mi ból. Jeszcze mam rany ale powoli się leczą  Tylko jedno mnie martwi, jak używałam tego wodnego filetu to gumki mam filetowe a tylko 2 różowe. To wogóle nie wyglada  Starałam się to domyć ale na próżno... kurcze za 2 dni szkoła, jak ja sie pokaże ? Chciałam się ładnie zaprezentować w aparaciku a tu taka wpadka :/ Może którejś też się gumki zabrwiły ? Macie może jakieś sposoby aby powrócić do wcześniejszego ich koloru, już nie mówie o intensywnym różowym takim jak pozostałe 2 gumeczki,ale chociaż tak aby sie pokrywały,tzn tak strasznie sie nie odbarwiały... Myje cały czas ząbki, czyszcze a tu nic... zostały filetowe  Nawt próbowałam cytryną,ale za to dziąsła mnie straszne piekły,może znacie jakiś inny sposób aby to doczyśnić ? Proszę o pomoc ! Jest to dla mnie bardzo ważne 
|
Cieszę się, że maść pomaga 
Co do gumek...No niestety-na zmianę koloru nic nie poradzisz. Możesz co najwyżej te 2 różowe zabarwić też na fioletowo, żeby nie było różnicy-jakby co-tak ma być 
A w poniedziałek chyba i tak idziesz do orto, to Ci wymieni na nowe.
Cytat:
Napisane przez sabona89
Bardzo dużo z Was pisze, że najpierw miała zakładany jeden łuk, a dopiero w kilkumiesięcznym odstępie czasu następny.
Czym to jest spowodowane? Dlaczego nie można od razu dwóch?
|
Czasem nie można, bo wada na to nie pozwala. Trzeba podprostować dół lub górę i dopiero zakładać drugą część. A czasem można oba na raz, ale np pacjent woli założyć najpierw jeden, potem drugi aparat. Ja tak robiłam ze względu na kasę
Czas edycji: 2009-01-03 o 14:18
|
|
|