Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Tłusta cera.
Wątek: Tłusta cera.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2005-12-10, 22:12   #103
Smoczyca
Zakorzenienie

GG do Smoczyca
Dot.: maseczki

Cytat:
Napisane przez iwonaa
jakie polec acie maseczki do cery tłustej?

Żeby jednak wrócić do meritum wątku odpowiem założycielce wątku...

- kiedyś, jak miałam cerę tłustszą, preferowałam glinkę, najchętniej zieloną. Dobrze oczyszcza skórę i działa antybakteryjnie. Polecam - zieloną glinkę Argiletz. Oraz saszetkową Dermaglin - kupisz w każdym Rossmannie.
- teraz mam suchszą skórę i lubię maseczki z błotka z morza martwego bo dobrze oczyszczają i regulują cerę, a nie wysuszają tak jak glinka. Jestem fanką błota polskiej firmy Apis, wizażanki chwalą na KWC maskę błotną Avonu.
- moją ulubioną maską oczyszczającą - poza wszelką konkurencją jest ziemia wulkaniczna Abacosun- idealnie oczyszcza, odtruwa i odmładza cerę, poprawia jej koloryt i strukturę. Ukochana! Pomaga goić się niespodziankom.
- lubię maseczki drożdżowe, dobrze regulują cerę. Uzywałam dawniej maseczki Eris Under 20, teraz zastąpił ję peeling enzymatyczny. Fajna jest maska Bandi, ale maseczkę drożdży można zrobić w domu, samemu (drożdże plus mleko).
- z rzeczy domowej roboty polecam też świetnie złuszczającą i lekko przeciwzapalną maseczkę aspirynową. Przepisy znajdziesz na forum.

Pozdrawiam!

Edytowane przez Smoczyca
Czas edycji: 2005-12-10 o 23:36
Smoczyca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując