Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - SZUKAM - tytułu piosenki/filmu/książki/obrazu, literatury na dany temat (zbiorczy)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-01-04, 11:51   #382
Elliannia
Zakorzenienie

Dot.: Pamiętam część fabuły, nie pamiętam TYTUŁU KSIĄŻKI

Cytat:
Napisane przez Hallyna Pokaż wiadomość
Jeśli mogę też chętnie się podłączę. Jak pisałam wcześniej też mam taki problem bo pamiętam fabułę ale nie pamiętam tytułu. Czytałam to kilka dobrych lat temu więc moja znajomość fabuły tez nie będzie zbyt oszałamiająca. Ale do dzieła!

Akcja rozgrywa się w XX wieku przed wybuchem wojny. Matka z córka (amerykanki) płyną statkiem do Europy. Tam (na statku) dziewczyna poznaje mężczyznę o którym mówią, że jest (chyba!) producentem bielizny ale tak naprawdę pochodzi z rodziny która posiada duża ilość winnic. Zakochują się w sobie ale dziewczyna musi wrócić do stanów, gdzie zachodzi w ciąże ze swoim narzeczonym. Dziecko traci i jedzie do Europy odnaleźć tego mężczyznę. Potem mam wielką czarną dziurę ale pamiętam że jak wybuchnie wojna będzie zamknięta w piwnicy chyba z bratem tego mężczyzny. Po latach od zakończenia wojny spotykają się znowu.

Kurcze strasznie to namieszane i sama nie wiem czy dobrze pamiętam fabułę. Mam nadzieje, że któraś z Was to czytała!!

Kojarzy mi się to ze stylem autorki Jadwigi Courtis-Mahler, ale ręki sobie nie dam uciąć

Elliannia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując