Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Soczewki kontaktowe - wątek zbiorczy
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-01-04, 12:55   #3996
lalaith
Zakorzenienie

Dot.: Soczewki kontaktowe - wątek zbiorczy

Cytat:
Napisane przez jaga_2001 Pokaż wiadomość
Nikt tu na ciebie nie krzyczy, tylko doradza. Malla ma racje. Ja kwartlne balabym sie zakladac z tego wzgledu, ze moga bardzo wysuszac oczy i np. miesiaca w nich nie przechodzisz, co oszczednoscia nie bedzie. Ja zaczynama od miesiecznych i wiem, ze to nie sa soczewki dla mnie. Moje tylko jednodniowe stosowac, bo mam tak wrazliwe oczy. A jakoze sa drogie, to zeby zaoszczedzic, to czesciej smigam w okularach. Innej opcji na zaoszczedzenie nie znalazlam.
Nie problem wydac malo na soczewki. Problem jesli nabawisz sie jakiejs infekcji i wydasz majatek na leki, ktory zaoszczedzilas na soczewkach. Dzieki oczom widzisz i uwazam, ze tu nie ma co oszczedzac.
Nie wiem skąd takie rewelacje z tym wysuszaniem..

saulone ja ze względu na problem suchego oka w praktycznie wszystkich soczewkach, mogę używać bardzo niewielu, gdyż większość jest wysokouwodniona, a właśnie takie soczewki najbardziej pochłaniają wilgoć z oka. Dlatego noszę właśnie kwartalne B&L, bo są niskouwodnione i tylko ich na oczach kompletnie nie czuję, a większość miesięcznych mnie uwierało. A wypróbowałam większość istniejących.
lalaith jest offline Zgłoś do moderatora