2009-01-04, 19:02
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Histo(e)ryczki maturzystki ;)
Cytat:
Napisane przez ojalika
zdaje maturę na poziomie podstawowym z tego względu, ze boję się wypracowania, a że na studniach różnica między progiem punktowym jest niewielka, więc mam nadzieje, że większych szkód mi to nie przyniesie 
|
to w tym roku nie ma roznicy? w ubieglym roku byla dosc znaczaca po przeliczeniu..
Cytat:
Napisane przez paula007
Historia Polski w opracowaniu Normana Daviesa. 
|
tez czytalam Daviesa, ale Europe.. i przerwalam w polowie, bo za dzuo szczegolow i tylko marnowanie czasu jesli chodzi o mature.. bo niestety matura z historii wymaga duzo czasu.. zamiast Daviesa polecam dla rozrywki przed matura poczytac Jasienice.. czyta sie szybciej a informacji tez duzo. ja mialam takie oproacowania tematow duze, szara czy czerowna okladka z grega, dobrze zrobione, opraocwane tematycznie, ale widze juz jakas do nich trzeba miec. w ramach powtorki vademecum operonu, testy operonu i chyba wyd. park. a takze w drugiej klasie chodzilam na kurs przygotowujacy do matury 2007, a w ubieglym roku do historyka indywidualnie an dwie godzinny konwersacji historycznych 
niesttey matura z historii to duza loteria, z roku na rok trudniej jest. nie zaluje, ze ja zdawalam na maturze ( pisalam takze wos rozszerzony i polski roz), ale sie bardzo zawiodlam.. liczylam na 70-90% a dostalam zdecydowanie mniej wiec mam wciaz duzy zal.
|
|
|