2009-01-04, 19:05
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Świadkowie Jehowy-prawda
Cytat:
Napisane przez asia0282
to powiedz gdzie bylby sens jesli byloby to powiedziane doslownie przez Jezusa w jaki sposob mielibysmy spozywac Jego krew skoro on jest w niebie z Bogiem i nie ma ciala wiec nie ma tez krwi. Zreszta w nowym testamencie jest napisane ze mamy sie wystrzegac krwi wiec jedno drugie by wykluczalo. To jest symbol zycia powiedzial ze w Jego krwi jest zycie wieczne bo oddal za nas zycie zebysmy my mogli zyc wieczne. Odzyskal dla nas to co Adam pierwszy czlowiek utracil.
|
Helloł, tekst 'pijcie z niego wszyscy' też pochodzi z Nowego Testamentu, to dlaczego wybraliście akurat ten o nie piciu, skoro tak dosłownie wszystko odbieracie? Dlaczego tamten tekst o nie piciu znosi nakaz o piciu? W czym jest lepszy? A może po prostu lepiej pasuje do ideologii?
Spożywać jego krew pod postacią wina mszalnego? Mówi Ci to coś? Nasz sakrament komunii polega na spożywaniu Ciała Jezusa (opłatek umaczany w winie lub sam opłatek), bądź też w wyjątkowych sytuacjach spożywanie opłatka i spożycie wina z kielicha (sama przystąpiłam kiedyś do takiej komunii)
|
|