2009-01-04, 19:14
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Świadkowie Jehowy-prawda
Cytat:
Napisane przez titina
Oczywiście że obrażasz i na dodatek nie widzisz w tym nic złego.
Masz jakąś misję w przekonywaniu ich do własnego zdania?
|
Skoro oni mogą mieć misje w przekonywaniu mnie do ich zdania? Sama wspominasz o swobodzie ![:]](//static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Naprawdę nie uważam żebym kogokolwiek obraziła, przykro mi że tak to odbierasz, że moja chęć niesienia pomocy i otworzenia im oczu jest odbierana jako obrażanie, nie do tego dążyłam, chciałam jedynie wykazać im błędy w logice i zasadach ich religii, bo nie miały szansy poznać innych, nie namawiam na katolicyzm. Pisałam niejednokrotnie, dla mnie człowiek może wierzyć w drzewo, motylka albo kwiatek, byleby był dobry i nie usiłował nawracać mnie na siłę.
Cytat:
Napisane przez titina
Posłuchaj katolickiego radia Maryja które chętnie wypowiada się na temat tego kto zostanie zbawiony a kto nie.
|
O radiu Maryja wypowiadać się nie będę, jeśli się nie orientujesz że większość księży, zakonników jest mu przeciwna, ale po prostu nie mogą z nim nic zrobić.
Cytat:
Napisane przez titina
A teksty o wypraniu mózgu są bardzo obraźliwie i nie na miejscu.
|
Przeczytaj sobie jakikolwiek artykuł dotyczący sekt, tam zwrot 'pranie mózgu' występuje bardzo często. Nie zgaddzam się z wieloma rzeczami w naszym kraju, m.in. o przyznaniu im statusu zarejestrowanego związku wyznaniowego.
Cytat:
Napisane przez titina
Naprawdę wstydzę się jak ktoś obraża inne wyznania, religie a jak ktoś ma inne zdanie niż on - kwituje je tekstami o wypraniu mózgu. Ciekawe jeszcze jakie wyznania wg Ciebie mają wyprane mózgi?
|
Wszystkie sekty, żadna religia. No może mam pewne zastrzeżenia co do islamu i jego podejścia do kobiet, ale nie o tym dyskusja.
|
|