Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Praca jako au-pair
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-01-04, 20:53   #425
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo
Dot.: Praca jako au-pair

Cytat:
Napisane przez sandrunia83 Pokaż wiadomość
To fakt mozna się naciąc na jakas nieuczciwą rodzinkę. Ale z moich obserwacji wynika iz mozna do tego dojsc juz po opisie samej rodziny na takiej stronie. Czesc rodzin wypisuje tylko obowiązki aupairki, nie pisząc nic o tym co oferują w zamian. Jestem przekonana ze zdecydowana większosc szuka po prostu niani tanim kosztem. Ja wybrałam rodzine z dwoma nastolatkami, do tego po opisie wyczułam ze są uczciwiymi ludzmi i szukaja prawdziwej au pair a nie niani czy sprzataczki. Oczywiscie mam pewnie obawy, obcy kraj, obcy ludzie.... ale jak to mówią no risk no fun. Z agencji miałam korzystac dwa razy, moim zdaniem to zdzierstwo 600 czy 800zł za pośrednictwo, które polega na znzlezieniu rodzinki. Wiem ze czesc dziewczyn korzystajaca z usług takowych agencji w razie kłopotów nie zawsze otrzymywały pomoc, a w praktyce posrednictwo polegało tylko na znalezieniu rodziny. Nie znam na tyle angielskiego zeby moc bez problemow dogadac sie z zagranicznymi agencjami
a z jakies strony korzystałaś? ja dostałam narazie 2 oferty z aupair world. odpisuje jednej bo drugi to facet samotny wychowyjacy 5 letnie dyna nie wiem czy to dobry pomysl do takiego faceta?
sanrioo jest offline Zgłoś do moderatora