|
Dot.: Poprawiamy maturę w maju 2009 :)
Cytat:
Napisane przez AmericanGirl
A to tak można zażyczyc sobie , że chce odbyć staż tu i tu a nie gdzie oni wysyłają ? I ogolnie ile taki staż trwa? Sama kiedys mialam isc na staz do WKU ale nie wstawiłam się  niestety za kase z takiego stazu nawet nie opłace szkoły ;/
Powie mi ktoś jak cytowac wiecej niz jedną wypowiedz? 
|
Tzn. może być tak, że ktoś, kto chce mieć staż sam szuka sobie osobę/instytucję, która go przyjmie na staż. Najlepiej jest znaleźć instytucję państwową, bo wtedy po okresie stażu stażysta odchodzi i dana instytucja nie ma żadnych obowiązków. Natomiast prywatny pracodawca musi na jakiś czas (określony przez UP) przyjąć po odbyciu stażu stażystę do pracy.
Czas trwania stażu jest różny w różnych UP. U mnie jest to 6 miesięcy - ja właśnie za tydzień skończę taki staż, na którym byłam od lipca.
Kasy jest mało, ale zawsze coś W spożywczaku mi się nie podobało, zwolniłam się po 3 dniach, a coś trzeba robić 
Normalnie wciskasz "+" przy danej wypowiedzi którą chcesz zacytować, plusów może być i 10, wszystkie znajdą się w Twoim poście.
EDIT: jeżeli ktoś kto chce mieć staż sam znajdzie sobie pracodawcę, to później ten pracodawca zanosi do UP jakiś wniosek, że chce na staż tę konkretną osobę.
Ja tak właśnie chcę zrobić.
Czas edycji: 2009-01-04 o 22:32
|