Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Świadkowie Jehowy-prawda
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-01-04, 23:38   #966
Elliannia
Zakorzenienie

Dot.: Świadkowie Jehowy-prawda

Cytat:
Napisane przez kybele Pokaż wiadomość
wikipedia to sobie moze pisac co chce

a gdzie te skany straznic???

a ja znalazłam takie cos odnosnie chrzescijanstwa :
Nie ma żadnych wątpliwości, że chrześcijaństwo narodziło się i rozwija po dzień dzisiejszy wokół osoby Jezusa z Nazaretu, zwanego najczęściej Jezusem Chrystusem. Podstawową doktryna chrześcijaństwa, która wyróżnia jej wyznawców od innych religii oraz grup parachrześcijańskich jest przekonanie, że Jezus z Nazaretu jest prawdziwym Synem Boga, prawdziwym Bogiem i człowiekiem, który narodził się z ziemskiej kobiety, aby swoją męczeńską śmiercią na krzyżu ofiarować wszystkim, którzy w Niego wierzą, zbawienie.

http://www.kosciol.pl/chrzescijanstwo

w sumie wszystko sie zgadza - swiadkowie moga tez sie podpiac pod chrzescijan .....
wierza w jezusa czyli sa chrzescijaninami....

hmm w sumie gdzie jest prawdziwa definicja chrzescijanstwa???? bo jakies z wikipedi i koscioła KK mnie nie przekonuja zbytnio tak do konca. wolałabymtakiej obiektywnej definicji. ale gdzie to znaleźć ???

edit : teraz te skany widze
Zapomniałam wkleić w afekcie Ale się poprawiłam

Dla mnie wikipedia jest obiektywnym źródłem W każdym razie na pewno bardziej obiektywnym mimo wszystko niż strony kk (chociaż sama zacytowałam) i strażnica.

Co do tego, co zaznaczyłam na czerwono - nie wierzą, że Jezus jest Bogiem

Ciekawi mnie jeszcze jeden cytat z Biblii, i jak dla mnie jest ostrzeżeniem Jezusa przed ŚJ :

Łk 21:8,9
'Strzeżcie się, aby was nie zwiedziono. Wielu bowiem przyjdzie pod Moim imieniem i będą mówić: Ja jestem [uczą, że Jezus jest obecny od 1914r.] oraz: Nadszedł czas [straszą końcem świata i wydali książkę pod tym tytułem]; NIE CHODŹCIE ZA NIMI. I nie trwóżcie się, gdy posłyszycie o wojnach i przewrotach. To najpierw musi się stać, ale nie zaraz nastąpi koniec'

Edytowane przez Elliannia
Czas edycji: 2009-01-04 o 23:39
Elliannia jest offline Zgłoś do moderatora