2009-01-05, 00:13
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: Świadkowie Jehowy-prawda
Cytat:
Napisane przez Wyrak
SJ nie wierza ze Jezus jest Bogiem, co jest podstawa Chrzescijanstwa, sila rzeczy Chrzescijanami nie sa.
Bo jest to udokumentowane historycznie
Bzdura. Oczywiscie ze nie byl KK, Abel to sa czasy dlugo dlugo przed Chrystusem. Tak samo jak SJ sa duzo duzo pozniejsi niz starozytni Chrzescijanie.
Jak juz wyzej pisalem, jest fizycznie niemozliwe, zeby Abel byl czlonkiem KK, tak samo jak SJ. Swiadkowie Jehowy istnieja od XIX wieku. Widze ze to i faktu ze nie sa Chrzescijanami, zdajesz sie nie przyjmowac do wiadomosci, ale to ze sie przed nimi zapierasz tychze faktow nie zmienia.
Nie ma sprawy, moge pisac do skutku. Tyle ze w jednym poscie powtarzec tego samego mi sie kilka razy nie chce.
|
dobra dobra o tym ablu to ja tez wiem tylko tak pisze bo wiem co sj powiedza o nim - wszyscy zgodnie twierzda ze to był pierwszy Sj a jak im powiesz ze ich religia powstała w 19 wieku to stwierdza ze to nieprawda i od abla sie wywodza...ja o tym wiem ty o tym wiesz tylko tak troche sie probuje w nich wczuc i pofilozofowac 
a co do tego chrzescijanstwa - dobra niech juz jest. ktos se taka definicje wymyslił to nich jest . ok juz sie nie spieram.. cały czas tylko intryguje mnie to iz w swoim ksiazkach napisali ze nie sa chrzescijaninami.. hmm..
acha jeszcze cos co do tego chrzescijanstwa swiadek ci powie ze jezus jest bogiem owszem tylko o range "nizszym" niz jehowa. tak jakby prezes i wiceprezes obaj sa w pewnym sensie presesami nie? tak samo bog głowny i podrzedny. obaj sa bogami nie? ha!!! tak mi to kiedys swiadkowie wytłumaczyli.
Edytowane przez kybele
Czas edycji: 2009-01-05 o 00:17
|
|
|