Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - pu-erh,czy to działa?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2005-12-11, 18:17   #41
olla22
Raczkowanie

GG do olla22
Dot.: Pu-erch

Witam.
Po pierwsze to odradzam picie herbatek przeczyszczajacych typu: figura, senes itd. Uwierzcie ze moze sie to skonczyc bardzo zle!! cos o tym wiem...
Osobiscie pije herbate pu-erh ponad 3 lata. Te zwykle torebkowe sa takie sobie najlepsza jest taka na wage w sklepiku herbacianym.oczywiscie jest o wiele drozsza od takiej zwyklej ale jest rewelacyjna i sa widoczne skutki.napewno nie az takie jakie obiecuja ale efekt jest.poza tym rewelacyjnie wspomaga procesy dietetyczne.
trzeba pamietac o odpowiednim parzeniu tej herbaty.nie wyobrazam sobie picia teraz innej herbaty.
osobiscie uwielbiam:truskawkowa na wage a z expressowej z earlgreyem!
bioactive i vitax jest chyba najlepszy! w liptonie to poprostu dobra reklama i nic wiecej.
ogolnie pu-erh u mnie wyregulowal przemiane materii,obnizyl cholesterol i trojglicerydy i to naprawde bardzo! poza tym jezeli zje sie cos ciezkostrawnego wystarczy wypic powolutku mocno cieplej herbatki i od razu robi sie lepiej.a i dobra na kaca.do smaku mozna sie przyzwyczaic i do zapachu.pierwszy kontakt z pu-erh nie byl najlepszy.jak powachalam to mialam odruch wymiotny pachnie gnojowka zamiast zaczac od jakiejs smakowej to ja od razu zrobilam skok na gleboka wode i siegnelam po oryginal!
ale jest super. trzeba jednak pamietac ze ma dzialanie moczopedne co za tym idzie wyplukuje potas z organizmu.no i kontrolowac jej picie podczas lata a szczegolnie upalow.
Pozdrawiam
olla22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując