|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czym dziś pachniesz, Wizażanko? (XXV)
Cytat:
Napisane przez edytapa68
Kattarino! Ale jestes piękna
|
Cytat:
Napisane przez Daffodilka
Potwierdzam  Piękny avek 
|
Cytat:
Napisane przez BigMama
Się dołączam do peanów - wymiękłam 
|
Cytat:
Napisane przez BigMama
Na wieczór i dla gości statecznych (którzy już sobie poszli) pachnę Allure edt
|
Cytat:
Napisane przez your Angel
Kattarino, moja piękna Siostro  Wyglądasz jak gwiazda filmowa ;D
|
Cytat:
Napisane przez agaa13
Kattarina piękny avatar ....
|
Cytat:
Napisane przez Agia*
Katt, Aniołku - przepiękne avatary 
|
Cytat:
Napisane przez Aggie125
Kattarino, przepieknie wyglądasz na avatarku. Włosy - marzenia, a brwi własnie takie, nad jakimi musze popracować cieniem i ołówkiem 
|
Dziewczyny, dziekuje za mile slowa : - sprawilyscie, ze zalalam sie rumiencem. Niby stara ze mnie ..., a wciaz sie wstydze w obliczu takich komplementow
Cytat:
Napisane przez lady Vader
Piękne rzeczywiście  - Aniele,bardzo przypominasz mi Laurę Palmer z Twin Peaks i to nie tylko na tym zdjęciu.
|
Dziekuje i musze przyznac, ze mnie rowniez Endżi przypomina Laure P.
Cytat:
Napisane przez BeYourself
I ja! Katt, lachon z Ciebie, że hoho!
I kogoś mi przypominasz. Usilnie staram się sobie przypomnieć kogo, ale nie mogę. 
|
Be, umierłam, gdy przeczytalam Twoja wypowiedz Zastanawialam sie nawet, z jakiego jezyka zaczerpnelas to dzwieczne okreslenie i dopiero po kilku chwilach skonstatowalam, o co biega  
Cytat:
Napisane przez Sabbath
To musiał być mocarny zestaw. Na każdej zapachowej płaszczyźnie coś miał na obronę. 
|
oj taaak, wspolpracowaly ze soba, dzielnie strzegac mnie przed uwedzeniem za zycia
Cytat:
Kattarino, az mi głupio się odzywać po tych wszystkich zachwytach, ale przyszlo mi do głowy, że masz szlachetny typ urody. Z jednej strony jest to piekność klasyczna, z drugiej zaś coś w twarzy sprawia, że nie jest to uroda w stylu pop - łatwa i oczywista.
Pisałam niedawno, że nasza osobowość wpływa na to, jak wyglądamy, jaki rodzaj piekna sobą przedstawiamy. Może to to?
|
Sabbath, dziekuje za komplement
Wiesz, nie zastanawialam sie nad tym "doglebnie", ale mysle, ze w moim przypadku to chyba kwestia genow i klasycznych proporcji twarzy: harmonii i symetrii rysow, ktore sprawiaja, ze jestem mila dla oka , (mam nadzieje, ze wiesz, co mam na mysli ) Nie twierdze, ze lubie siebie cala, bez zastrzezen, ale mysle, ze gdybym zmienila/"ulepszyla" choc jeden element skladowy- tylko bym sobie zaszkodzila . Mam tu oczywiscie na mysli tylko cechy "statyczne", to co widac np. na fotografii- a tak naprawde wierze, ze najwazniejszym elementem wygladu jest ruch, skladnik dynamiczny- to jak sie poruszamy, jakie robimy miny, a nawet jaki mamy glos. (Mysle, ze nawet teoretycznie najpiekniejsza osoba, gdy brak jej gracji/wdzieku/plynnosci ruchow, przyjemnej dla innych mimiki twarzy- moze sprawiac wrazenie nieatrakcyjnej, a nawet brzydkiej)
Niestety przegapilam Twoje wypowiedzi odnosnie osobowosci i jej wplywu na nasz wyglad, zatem nie potrafie sie do nich odniesc. Moge jedynie napisac, jak ja to widze i wowczas okaze sie czy w ogole mowimy o tym samym - czyli o odzwierciedleniu osobowosci, (jako zbioru cech psychicznych i wyrobionych mechanizmow zachowania), badz wrecz "wyrzezbieniu" przez nia rysow twarzy.
W pewnym stopniu sie z tym zgadzam- sadze, ze nasz charakter, temperament maja jakis wplyw na budowe fizyczna, ruchy, sylwetke.
Jednak na wieksza skale staram sie unikac tak stereotypowego podejscia, ktore z samej swej uproszczonej istoty bywa krzywdzace.
Chodzi mi glownie o ksztaltowanie negatywnych opinii o kims, na podstawie powierzchownosci, a zwlaszcza jej elementow, na ktore ow ktos nie ma wplywu- jak np. odziedziczone rysy twarzy, przebyte choroby, urazy, etc..
Pomijam tu inne "elementy nabyte", jak makijaz, fryzury czy stroj- poniewaz to kwestia gustu i wyboru. Chodzi mi raczej o cechy niezalezne od naszej woli- np. to, ze opadajace w dol kaciki ust, nie oznaczaja, ze ich posiadacz jest smutasem, waskie usta, wcale nie musza cechowac wrednej i falszywej osoby, a nadmierna tusza takze nie oznacza iz mamy do czynienia z leniem, etc.
Cytat:
Nie mogę spać (a miałam zamiar i próbowałam). Mam okropne sny, a kiedy się budzę, mam jeszcze okropniejsze myśli.
Jutro pożałuję, że to napisałam.
|
Rowniez nie zmruzylam oczu , chyba juz stresuje sie wtorkowym wyjazdem, zarowno rozstaniem z rodzinka , jak i sama podroza
Zmykam do wanny, moze pachnace specyfiki Lusha pomoga mi sie odprezyc...
Edit: Agnysko
Edytowane przez Kattarina
Czas edycji: 2009-01-05 o 12:58
Powód: literowki:o
|