Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - jak to jest z L4??
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-01-05, 12:35   #53
gabriellao0
Zakorzenienie

Dot.: jak to jest z L4??

A jaki urlop weźmiesz jak urodzisz już dziecko?
Macierzyński skończy się szybko. Co wychowawczy?

p4w
Masz idealnego szefa i idealny układ. U mnie w firmie gdybyś na rozmowie powiedziała "staram się o dziecko" nie dostałabyś pracy! BA, JA SAMA BYM CIEBIE NIE PRZYJĘŁA (bo ja również przyjmuje ludzi do pracy).
Jednak kiedy już kobieta pracuje to inna mańka. Ja i koleżanki "dbamy" o siebie i ciężarne itd.
Piszesz o złych doświadczeniach pracodawców z ciężarnymi, a myślałaś skąd się one wzięły!!! Dawniej kobiety w ciąży pracowały normalnie ale nastał kapitalizm i to PRACODAWCĄ NIE SPODOBAŁY SIE CIĘŻARNE I ZWOLNIENIA NA DZIECI (które KIEDYŚ nie były tak częste) !!! Ogólnie całą tę "wojnę" zaczęli pracodawcy bo to ONI PIERWSI zaczęli mieć jakieś "ale" do ciąży, zwolnień czy udogodnień ciężarnych. Bo po co pracodowacy kobieta "o którą trzeba specjalnie dbać", lepiej ją zwolnić!
Stąd wzięły się nowe prawa dla ciężarnych, większe "obwarowania" i też trochę więcej L4 niż kiedyś!
Każdy kij ma dwa końce!

MOŻECIE MÓWIĆ CO CHCECIE A JA UWAŻAM ZE CIĘŻARNA MA PRAWO TYLKO I WYŁĄCZNIE Z POWODU WIDZI MI SIĘ iść na L4.

ps. Powiem jeszcze jedno. Wiele osób ( w tym ja sama) zmienia podejście do wielu spraw kiedy zachodzi w ciąże. Bardzo wiele.
I rozumiem tu "argument" Jastinady, że jak ktoś nie jest w ciąży ... itd. bo tak szczerze to nie wkurza Was bardzo kiedy na temat aborcji np. wypowiadają się faceci? I to np. 60letni faceci? Albo siostry zakonne czy księża? Czyli ogólnie osoby które nie bardzo temat dotyczy?
Mnie wkurza nieziemsko!!!

psII. na jakimś forum dziewczyna napisała, iż dzwoniła specjalnie do zusu i weszło niby JUŻ 270 dni !!!

Edytowane przez gabriellao0
Czas edycji: 2009-01-05 o 12:38
gabriellao0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując