Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Storczyk (Orchidea)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-01-05, 22:41   #4924
madziamaria
Raczkowanie

Dot.: Storczyk (Orchidea)

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
dziewczyny! nawet nie wiecie jaką miałam nerwe i jaka jestem załamana. Otóż moja kuzynka (10lat!!!!) pomalowała mi w 4 storczykach LAKIEREM DO PAZNOKCI całe STOŻKI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! rozumiecie to ?!?!?!?!?! to nie typowy lakier tylko bezbarwny z brokatem zielonym, do zdobienia taki, i jego trzeba duuuużo dać żeby było widać tego brokatu a te stożki to mają MULTUM tego brokatu !! ;(((( znaczy zdrapałam to co mogłam, ostrożnie, żeby tego nie miały, ale wiadomo że nie wszystko dało się usunąć, bo to w zagłębieniach między liściami, to na korzeniach ;(((( a jeden zaczyna usychać, ma jednego żółtego liścia i z drugim chyba już zaczyna się dziać to samo, masakra ;(
to nie wszystko co mi narobiła ale to forum o storczykach więc piszę tylko o tej sprawie ((

a najlepsze że kupił mi TŻ ostatnio w tesco takiego malutkiego storczyka, to chyba miniaturka bo ma z 20cm taka cieniuteńką łodygę, małe listki i JEGO TEŻ POMALOWAŁA (( a on taki biedny malutki ehhhh....

gelatynka piękne storczyki

masakradla kuzynki, swoją drogą już dość duża na takie pomysły. ja też mam 3 miniaturki, one takie delikatne...ale trzymam kciuki że jakoś z tego wyjdą.
madziamaria jest offline Zgłoś do moderatora