Dot.: Wasze opisy na GG - część VIII
zatonąć w innym świecie
Nieważne czy jesteś dzieckiem czy też może patrzysz na dzieci swoich dzieci. Nieważne czy jesteś po ślubie czy dopiero szukasz swojego światełka. Nieważne czy masz bliskich obok siebie czy może są daleko. Nieważne, to wszystko jest teraz nie ważne. Na pewno nieraz przeżyłaś piękne chwile, a czasem miałaś gorsze dni. Śmiałaś się ze słów takich jak przyjaźń i miłość, ale ich potrzebujesz. Najważniejsze abyś miała pewność, że jest ktoś kto Ciebie rozumie. Bo jeśli będziesz sama, Twoje życie urwie się jak ten wstęp...
Hey, słyszę Twój cichy śmiech...
Kiedy już zapominam ranek
Ponieważ dzisiejszej nocy my dwoje jesteśmy najważniejsi
I parę z moich ostatnich dialogów ze znajomymi. Jakiś taki okres...
-No to co ja mam teraz zrobić...?
-Powinieneś mnie przytulić najmocniej jak potrafisz. Powiedzieć, że bardzo mnie kochasz i żałujesz tego co było. Pogładzić mnie po włosach i poprosić żebym już nie płakała, bo nie możesz patrzeć na moje zaszklone oczy i mokre policzki.
-Ale przecież Ty wiesz, że Cię kocham i...
-Ale podpowiedzi się nie liczą...
-czuję się zhańbiony,
-zhańbiony? dlaczego?
-bo to największa hańba dla chłopaka, gdy dziewczyna przez niego płacze.
-Dlaczego nosisz krzyżyk na szyi? Jesteś tak mocno wierząca?
-Nie. Ten krzyżyk nie symbolizuje śmierci Chrystusa na krzyżu i jego upadku.
-A co symbolizuje?
-Mój upadek...
-Dlaczego Ty zawsze jesteś taka pyskata?!
-Bo jestem żółwikiem.
-?!?
-Ktoś mnie tak kiedyś nazwał. Żółwie mają twardy pancerz, przez który bardzo ciężko się przebić. Unikają w ten sposób zranienia. Jednak gdy się ich tej skorupy pozbawi są bezbronne... Tak samo, gdy ja zrzucę moją skorupę twardej i cynicznej laski.