2009-01-06, 00:19
|
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Co o tym myślisz? Dobre recenzje w KWC...
Cytat:
Napisane przez YenneferD
Przyszła mi jeszcze jedna rzecz do głowy, mianowicie wyłączyłabym z tego systemu recenzje zapachów. Są one całkowicie subiektywnym zapisem wrażeń spowodowanych przez określone zapachy, nie ma w nich az tak wyraźnych kryteriów oceniania, jak wiek, rodzaj skóry czy włosów, skuteczność działania. No chyba ze będziemy oceniać poetyckość opisu... 
|
W zupełności się zgadzam, oceny recenzji zapachów powinny być wyłączone .
Cytat:
Napisane przez hathayoga
Dobry pomysł  Ja też zwracam uwagę na znajome nicki przy przeglądaniu KWC.
[...]
|
No właśnie - zwracanie uwagi na znajome nicki. Nie popieram takiej postawy , przecież nie o to chodzi, chodzi o samą recenzję: jej przydatność, zawarte w niej informacje!
Ocenianie recenzji tak naprawdę według nicków będzie mijało się z celem i prowadziło do sytuacji, jaka miała miejsce z karmą!
Cytat:
Napisane przez YenneferD
Zło, ja wiem, ze często sie edytuje recenzje zeby poprawic błędy, ale do jasnej ciasnej, możeby sie wtedy ktoś nauczył pisać bez błędów lub choćby korzystać z poprawiania pisowni w wordzie. Poza tym obserwuję zjawisko olewania błędów stylistycznych, o ortograficznych i gramatycznych nie wspominam, zawsze jest usprawiedliwienie - jestem dyslektykiem  Tu wchodzi w grę jeszcze jedno rozwiązanie - po zatwierdzeniu recenzji mógłby się pojawiać jej podgląd z napisem np. "Tak wygląda Twoja recenzja, masz ostatnią aby szansę cos w niej zmienić. Po zatwierdzeniu będziesz mogła dopisać cos nowego, nie ingerując w jej poprzednia treść." Ale to pewnie dużo roboty technicznie?
|
Potrafię pisać bez błędów i nie czuję potrzeby sprawdzania mojej recenzji w wordzie; po prostu gdy po jakimś czasie czytam swoją recenzję to nie pasuje mi choćby układ zdania i chciałabym je inaczej ułożyć, dla własnego komfortu psychicznego, i by wszystko było nieco bardziej czytelne. A to chyba nie jest grzechem? 
Dlatego nie popieram pomysłu blokowania edycji.
Aha, zapomniałabym: ja również zawsze zwracam uwagę na negatywne recenzje: kilka takowych, napisanych treściwie i z sensem potrafi mnie skutecznie zniechęcić do danego kosmetyku, mimo dziesiątek innych, pozytywnych, aczkolwiek nie zawsze idealnie napisanych i niezbyt wiarygodnych recenzji .
Edytowane przez joplin
Czas edycji: 2009-01-06 o 00:22
|
|
|