Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Ważne ogłoszenie Co o tym myślisz? Dobre recenzje w KWC...
Wątek: Ważne ogłoszenie Co o tym myślisz? Dobre recenzje w KWC...
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-01-06, 00:19   #52
joplin
Zadomowienie

Dot.: Co o tym myślisz? Dobre recenzje w KWC...

Cytat:
Napisane przez YenneferD Pokaż wiadomość
Przyszła mi jeszcze jedna rzecz do głowy, mianowicie wyłączyłabym z tego systemu recenzje zapachów. Są one całkowicie subiektywnym zapisem wrażeń spowodowanych przez określone zapachy, nie ma w nich az tak wyraźnych kryteriów oceniania, jak wiek, rodzaj skóry czy włosów, skuteczność działania. No chyba ze będziemy oceniać poetyckość opisu...
W zupełności się zgadzam, oceny recenzji zapachów powinny być wyłączone .

Cytat:
Napisane przez hathayoga Pokaż wiadomość
Dobry pomysł Ja też zwracam uwagę na znajome nicki przy przeglądaniu KWC.
[...]
No właśnie - zwracanie uwagi na znajome nicki. Nie popieram takiej postawy , przecież nie o to chodzi, chodzi o samą recenzję: jej przydatność, zawarte w niej informacje!

Ocenianie recenzji tak naprawdę według nicków będzie mijało się z celem i prowadziło do sytuacji, jaka miała miejsce z karmą!

Cytat:
Napisane przez YenneferD Pokaż wiadomość
Zło, ja wiem, ze często sie edytuje recenzje zeby poprawic błędy, ale do jasnej ciasnej, możeby sie wtedy ktoś nauczył pisać bez błędów lub choćby korzystać z poprawiania pisowni w wordzie. Poza tym obserwuję zjawisko olewania błędów stylistycznych, o ortograficznych i gramatycznych nie wspominam, zawsze jest usprawiedliwienie - jestem dyslektykiem Tu wchodzi w grę jeszcze jedno rozwiązanie - po zatwierdzeniu recenzji mógłby się pojawiać jej podgląd z napisem np. "Tak wygląda Twoja recenzja, masz ostatnią aby szansę cos w niej zmienić. Po zatwierdzeniu będziesz mogła dopisać cos nowego, nie ingerując w jej poprzednia treść." Ale to pewnie dużo roboty technicznie?
Potrafię pisać bez błędów i nie czuję potrzeby sprawdzania mojej recenzji w wordzie; po prostu gdy po jakimś czasie czytam swoją recenzję to nie pasuje mi choćby układ zdania i chciałabym je inaczej ułożyć, dla własnego komfortu psychicznego, i by wszystko było nieco bardziej czytelne. A to chyba nie jest grzechem?

Dlatego nie popieram pomysłu blokowania edycji.

Aha, zapomniałabym: ja również zawsze zwracam uwagę na negatywne recenzje: kilka takowych, napisanych treściwie i z sensem potrafi mnie skutecznie zniechęcić do danego kosmetyku, mimo dziesiątek innych, pozytywnych, aczkolwiek nie zawsze idealnie napisanych i niezbyt wiarygodnych recenzji .

Edytowane przez joplin
Czas edycji: 2009-01-06 o 00:22
joplin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując