Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Kosmetyki mineralne Everyday Minerals - część I
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-01-06, 06:18   #1977
_marcepanka_
Raczkowanie

Dot.: Kosmetyki Everyday Minerals

No to i ja się wtrącę. Fakt, są kobiety, które właśnie z powodu genów starzeją się ciut szybciej i są takie, które później to dopada i dłużej wyglądają młodo . Jednak, dieta i dbanie o siebie mają spore znaczenie.

Z pewnością bardzo szkodzą skórze solarium i używki. Mam koleżankę, której bardzo się cera postarzała z powodu solarium, popalania i imprezowania w młodości. Choc nie pali dużo, to jednak regularnie, teraz nie imprezuje, ale solarium nie można jej z głowy wybic i widac, ze ono najbardziej jej szkodzi. A wcale nie chodzi tak nałogowo jak niektóre dziewczyny, właściwie bardziej dla relaksu i tylko od wiosny do jesieni, ale mimo wszystko paskudnie to działa na cerę.

Ja natomiast zauważyłam, że najtrudniej zadbac o szyję. Na niej wszystko widac i niestety zdradza wiek jak diabli . Nie opalam się. Jedynie raz do roku okazyjnie na wakacjach, delikatnie przez kilka dni, ale niestety na szyi widac co nie co. Może powinnam częściej mazac się filtrami, a nie tylko w bardzo słoneczne dni. Nie znoszę jednak tego i mam wrażenie, że nawet najlepszy filtr zapycha mi skórę. A ta powłoka, brrrr...

Mam natomiast nadzieję, że poprzez stopniowe wyzbywanie się chemii z kosmetyków pielęgnacyjnych i kolorowych pozbędę się wreszcie uparcie wyskakujących "niespodzianek" na twarzy

Edytowane przez _marcepanka_
Czas edycji: 2009-01-06 o 06:19
_marcepanka_ jest offline Zgłoś do moderatora