2009-01-06, 07:44
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Co o tym myślisz? Dobre recenzje w KWC...
Cytat:
Napisane przez Lukrecja_Borgia
Jest kilka dziewczyn, których recenzje lubię czytać szczególnie. Nie potrzebuję do tego żadnych rankingów, bo i po co? Sama wiem, co dobre
Tylko po co?
Taki "Ranking gwiazd"  byłby przydatny- chyba- głównie dla dziewczyn mało przebywających na Wizażu, albo głównie na KWC. Takie osoby mogłyby wyłowić z tłumu Wizażanki piszące szczególnie dokładne (albo jakie jeszcze: kwieciste? obrazowe? z humorem?) recenzje. Ja jestem często i gęsto na forum i na KWC i mi takiego oddzielenia ziarna od plew nie trzeba. No może z tym ziarnem przesada, za dużo lektury wątku religijno-sekciarskiego
Sedno mojej zawiłej wypowiedzi : jakie korzyści będzie miał taki ranking? Mam wrażenie, że chodzi głównie, a może tylko, o podniesienie liczby rzetelnych recenzji w katalogu. Co zresztą nie jest naganne  , ale wolałabym powiedzenie wprost: piszta z sensem, bo nam się wiarygodność zaniża 
Czy taka wyróżniona recenzentka będzie miała jakieś korzyści, oprócz wiecznej czci i chwały? Nie wiem, jakiś listek laurowy przy nicku czy coś? 
|
I to wynika z Regulaminu KWC, ale jak widac regulamin regulaminem, a recenzentki (co niektóre) i tak swoje. Więc moze świadomość, że recenzje są oceniane spowoduje że WKOŃCU wszystkie bedą zgodne z regulaminem i wartościowe. Jasne, nie każdy sie tym przejmuje, ale warto przynajmniej spróbować jak taki "ranking" sie spisze. "W praniu" napewno wyjdą a jeszcze jakieś pomysły i pojawią sie uwagi.
Co do korzyści, to czy musza być one "namacalne" ? Wystaczy satysfakcja i świadomosć że jednak "po coś" klepie sie te recenzje.
Może świadomość oceny (pozytywne i negatywne) zniechęci uzytkowniczki które pisza tylko po to żeby pisać.
Tak czytam posty i nasuwa mi sie myśl, że różne osoby róznie interpertuja słowa "dobra recenzja", "zła recenzja" - tu zapewne nie chodzi o ocene produktu na + (jako dobra recenzja produktu) czy na - a o przydatność.
Kasiaj85: na wizazu przez jakis czsa była "karma" - i tak jak podajesz przykład, tez oceniało sie pomoc - niby Początkowo moze faktycznie, ale potem w uzasadnieniach pojawiało się np: "bo Cie lubie (kliknij mi tez karme)" - to się mija z celem.
Czas edycji: 2009-01-06 o 07:50
|
|
|