Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Komunikacja miejska
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2005-12-12, 10:31   #193
Ines1985
Zakorzenienie

Dot.: Komunikacja miejska

Caly czas pamietam historie jak kierowca autobusu zabil mlodego czlowieka za to, ze ten zwrocil mu uwage, ze zle zaparkował...
I co mial prawo w ten sposob dac upust swoim nerwom? Bo przeciez pasazer zwrocil mu uwage, wtracil sie w jego prace... I przyplacil to życiem. Tylko dlatego ze kierowca byl zdenerwowany...

Pewnie, niech sobie kierowcy robia co chca... Jezdza jak chca, obrażają ludzi ktorym zalezy na bezpieczenstwie i przestrzeganiu pewnych zasad...
A my pasazerowie bedziemy na to przymykac oko bo nie daj Boże jakis kierowca nie dostal by premii przez nasza skarge .

Niby dlaczego kierowca autobusu moze bezkarnie wyzywać pasażerów??
Gdybym ja w ktorejs z moich prac zwyzywala klienta ktory mnie strasznie irytowal, to wylecialabym natychmiast.
Nikt by sie nie litował nad moja premia czy praca gdybym zlamala bardzo wazne zasady.
No bo - cholera - szacunek dla drugiego czlowieka jest bardzo wazny!!
Gdyby nie bylo pasazerow nie byloby calej tej roboty ktora kierowcy wykonuja... I co, nie nalezy sie szacunek osobom dzieki ktorym maja prace?

Cytat:
Lain, moim zdaniem widać, że "znasz tych ludzi, ich rodziny"... I podchodzisz o tego bardziej personalnie niż my. Szczególnie pisząc o odebraniu kierowcy premii, przez co jego dzieci nie dostaną prezentów.
Jak nie chce żeby mu premię odebrano, to niech nie łamie przepisów. Może powiemy tak samo o kierowcach, którym się wlepia mandaty - nie wlepiajmy, bo za co oni prezenty kupią?
Chyba taki kierowca zdaje sobie spreawę co mu grozi za łamanie zasad, więc skoro podejmuje to ryzyko... to jego sprawa, niech się liczy z konsekwencjami.
Dokladnie. Zgadzam sie z Lexie.

Ja doskonale sobie zdaje sprawe, ze kierowcy maja bardzo ciezka i stresujaca prace... Ale zasady sa zasadami. Nie przestrzegasz - musisz sie liczyć z tym, że poniesiesz jakaś karę. Tak już jest. A przynajmniej tak powinno być. Każdy czlowiek powinien wykonywac swoja prace najlepiej jak potrafi.

Ines1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując