Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Zakręt
Wątek: Zakręt
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-01-06, 08:53   #11
cbc6429be45513368b51b71e340d921ce6d338a3
Konto usunięte

Dot.: Zakręt

Cytat:
Napisane przez GdyZapadaZmrok Pokaż wiadomość
Przed chwilą zerwał ze mną mój partner (można by rzec życiowy-o ironio) po ładnych paru latach, pełnych wzlotów i upadków. Nie pierwszy raz stwierdził, że moja osobowość go przytłacza... ogólnie historia jest długa i nudna, jak prawie każda historia o miłości, której tak naprawdę nie było...
Cytat:
Ciągle zachodzę w głowę jak można tak zdeptać czyjąś miłość, jak można zostawić kogoś w tak trudnym położeniu. "Dzisiaj mnie kochasz, jutro nienawidzisz" uczucia naprawdę są tak proste, dylematy nie istnieją a decyzję podejmuje się bez drgnięcia powieką nawet jeśli komuś rujnuje się tym samym świat? A co jeśli mu się odmieni? Wiem, że powinnam zakończyć ten etap...ale...kocham go...

Nie jestem pewna, czy nie kochasz go jedynie dlatego, że stanowił bardzo poważny fundament świata, który właśnie runął...
Może był już po prostu zmęczony byciem tak silną konstrukcją, Twoją podporą, a może zwyczajnie szukał wymówki...

Cytat:
Czego oczekuję od Was? Nie wiem. Pewnie napiszecie: weź się w garść, nie przesadzaj, inni mają gorzej. Owszem zgadzam się, ja to wszystko gdzieś tam w głowie mam. Tylko że ja nie jestem innymi, jestem sobą i to właśnie mnie wali się mój świat. Wiem, że jestem zdrowa, mam rodzinę, jestem młoda, mam co do garnka włożyć...ale wiem również że moja młodość tylko z pozoru jest "błogosławieństwem" aktualnie wręcz chyli się ku końcowi. Czas zakładać rodziny, piąć się po szczeblach kariery, budować domy, rodzić dzieci, czas się ustabilizować i płynąć z prądem...
Cytat:
W jednej chwili mogłabym dać za wygraną, być może jestem tylko jedną z tych określanych mianem słabszego ogniwa. A może tacy jak ja zachowują równowagę w przyrodzie, w końcu nie każdy może być szczęśliwy, kochany, spełniony...
Czy ktoś z Was też stoi na zakręcie?
Nie wiem, co życie Ci przyniesie, a szczęścia można życzyć każdemu.
Postaraj się tworzyć swój świat opierając go przede wszystkim na własnych stabilnych podstawach.

Wspaniale wyrażasz swoje myśli...
Smutek wzbudziła u mnie trafność kilku z nich.
cbc6429be45513368b51b71e340d921ce6d338a3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując