Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Ważne ogłoszenie Co o tym myślisz? Dobre recenzje w KWC...
Wątek: Ważne ogłoszenie Co o tym myślisz? Dobre recenzje w KWC...
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-01-06, 10:43   #60
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Dot.: Co o tym myślisz? Dobre recenzje w KWC...

Cytat:
Napisane przez Lukrecja_Borgia Pokaż wiadomość
Jest kilka dziewczyn, których recenzje lubię czytać szczególnie. Nie potrzebuję do tego żadnych rankingów, bo i po co? Sama wiem, co dobre

Tylko po co?
Taki "Ranking gwiazd" byłby przydatny- chyba- głównie dla dziewczyn mało przebywających na Wizażu, albo głównie na KWC. Takie osoby mogłyby wyłowić z tłumu Wizażanki piszące szczególnie dokładne (albo jakie jeszcze: kwieciste? obrazowe? z humorem?) recenzje. Ja jestem często i gęsto na forum i na KWC i mi takiego oddzielenia ziarna od plew nie trzeba. No może z tym ziarnem przesada, za dużo lektury wątku religijno-sekciarskiego

Sedno mojej zawiłej wypowiedzi : jakie korzyści będzie miał taki ranking? Mam wrażenie, że chodzi głównie, a może tylko, o podniesienie liczby rzetelnych recenzji w katalogu. Co zresztą nie jest naganne , ale wolałabym powiedzenie wprost: piszta z sensem, bo nam się wiarygodność zaniża
Czy taka wyróżniona recenzentka będzie miała jakieś korzyści, oprócz wiecznej czci i chwały? Nie wiem, jakiś listek laurowy przy nicku czy coś?
Zadaniem takiego rankingu (ale! patrz pierwszy post - celem nie jest prezentowanie zestawienia najlepszych recenzentek!) jest spowodowanie, że w KWC mniej pracy będą mieć administratorki z usuwaniem śmieciowych, niespełniających zasad kodeksu, recenzji.

Nowe użytkowniczki łatwiej znajdą recenzje lepsze od pozostałych.
Stare użytkowniczki przekonają się, jak ich recenzje widzą nowe
Wszyscy użytkownicy włożą choć o 1 kcal więcej energii w napisanie recenzji.

Odnośnie kolesiostwa mamy ograniczenie klikania w recenzje kumpelki. Mogę to zmienić i zrobić np.: ograniczenie do 1 recenzji danej osoby na dobę. Wtedy życzę powodzenia w radosnym i masowym klikaniu

Odnośnie pustych profili cery - mogę "uzłośliwić" oprogramowanie tak, że nie będzie można pochwalić recenzji osoby, której profil nie ma wypełnionych konkretnych pól.

zlosliwiec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując