Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Problemy ze snem...
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-01-06, 09:49   #36
pavett
Zadomowienie

GG do pavett
Dot.: Problemy ze snem...

Cytat:
Napisane przez 8mmadziaa8 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny Moja Julka ma prawie 6 tygodni i od samego początku jak wróciłyśmy do domu, nie chce spać w dzień. Każda noc jest podobna do poprzedniej, kładziemy ją około 22, zasypia, pierwsza pobudka na karmienie koło 2 w nocy, karmię, odbijam, przewijam, dokarmiam i kładziemy się spać. Drugi raz budzi się mniej więcej koło 6 i podobna historia, z tym, że ja nie daję rady i zasypiam przy karmieniu, więc mała zostaje do rana u nas w łóżku. Czasem się przebudzę i zaniosę ją do łóżeczka, ale często zostaje. Budzi się koło 6, mąż wstaje do pracy a mała zaczyna swój dzień. Je, potem się przebieramy i na tym koniec, w żaden sposób nie da się jej uśpić, nic nie daje ani wózek ani łóżeczko. Mija godzina, dwie, znów je i tak mniej więcej do 15, wtedy czasem się udaje, że zaśnie na godzinkę lub półtorej. Wtedy ja mam chwilę na wszystkie obowiązki w domu, więc biegam, żeby ze wszystkim zdążyć zanim się obudzi. I tak dzień w dzień, jedynym wyjątkiem są wyjścia na spacer, mała zasypia po przekroczeniu progu od domu. Próbowałam nawet kłaść ją cieplej ubraną bliżej otwartego okna, ale to też nie pomaga. Wszędzie w gazetach czytałam, że takie niemowlaczki śpią około 20 godzin na dobę, więc co z moją dzieciną jest nie tak, że śpi tylko 7-8?

Hej ja wprawdzie takich kłopotów z moją córeczką nie miałam bo od 3 tygodnia życia przesypia całą noc mało tego kąpię ją o 18.00 i śpi aż do 7-8 rano (musiałam się pochwalić ) ale moja koleżanka miała identyczna sytuacje ze swoim synkiem i jedyne co jej pomogło to odłozenie małego do łóżeczka pomimo poczatkowych protestów była obok ale nie reagowała na płacz i wkładała mudo łóżeczka swoją koszule nocna tylko nie taka świerzo upraną tylko taka którą kilka godzin ponosiła zeby preszła jej zapachem i perfumami mały wtulał sie w piżamke i myślał że to mamusia i spał słodko.
pavett jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując