Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Naturalissa (d. Naturalis) - sklep z surowcami i półproduktami kosmetycznymi
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-01-06, 09:56   #44
muriel1
Raczkowanie

Dot.: NATURALIS - nowy sklep!

Cytat:
Napisane przez Maria221 Pokaż wiadomość
Olej Tamanu - to ten ciemny czy jasny? Ja mam ciemny, jest super, mocny orzechowy zapach, doskonale nailza i regeneruje. Polecam, pewnie jak mi się skończy zakupię znów.

Nawilzacz cukrowy - strasznie się lepi, czy nawilża nie wiem, używam nieregularnie, ale nie podrażnia, nie zapycha.

Kompleks na naczynka - działa super, ale jak się go położy na twarz w 100% stęzeniu, to jego jakiś taki zapach, odór, zapach, nie wiem jak to nazwać potwornie drażni oczy. Kilka sekund i królik mórowany. Najlepiej zatem rozsmarowywać go z zamkniętymi oczyma i poczekać chwilę lub dodawać do kremów/serów wtedy jest niewyczówalny, a skóteczny tak samo.
Nawilzacz cukrowy nie lepi sie, gdy zastosuje sie go w stezeniu do 8%. Takie max. stezenie stosowalam. W opisie stoi do 6%/Ja go stosuje regularnie do skory i wlosow. Na jego korzysc zrezygnowalam z gliceryny-ta to dopiero sie klei) i z mocznika. Jest o niebo lepszy.Dla mnie oczywiscie, bo to indywidualna cecha.Ale nadal stosuje HA i wlasnie czesto lacze z nawilzaczem.
Mysle sobie, ze skoro jest z cukru, to moze sie lepic w wiekszych ilosciach.

Kompleks na naczynka faktyczne zapaszek ma niewyjsciowy, ale cale szczescie, ze szybciutko sie ulatnia. Podraznia oczy, to tez fakt, ale to cos z zapachu.
Poczatkowo myslalam, ze to moze byc alkohol potrzebny do produkcji liposomow. Ale jest go tak malo, ze producent nie podal w skladzie.
Teraz uwazam, ze to MSM-zwiazek siarki ma zapach, ktory szybko sie ulatnia i ktory przy tym podraznia oczy.
Ja czesto stosuje 100%, ale wtedy nie smaruje wysoko pod oczami.
Ostatnio dodalam do serum z tripeptide w stezeniu 20% to ani nie podraznil, ani nie wanial
Poniewaz tripeptide to cenny skladnik nie zalowalam sobie pod oczy i na powieki.
muriel1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując