2009-01-06, 12:42
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 !
Cytat:
Napisane przez Karolinak82
|
ojjjj, to bardzo nie ładnie z jego strony.Co za bzdura!!! jeszcze ktoś w to uwierzy.
Może poucz swojego doktorka, hm? Zanim u którejś kobiety dojdzie do tragedii i toxo wywoła mega szkody, i naświat przyjdzie upośledzony człowieczek.
Z tym nie ma żartów. Pogoogluj...poczytaj sama.Ja mam 2 koty w domu i nie mam toxo, znajoma nigdy kota w domu nie miala...ma toxo.Dajcie żyć kotom, zejdzcie z nich poprostu.Prędzej zaraza czai sie w mięsie itp itd
W wątku już była szersza dyskusja na ten temat.
Cytat:
Napisane przez aha9
Powiem wam, że ja też gorzej się czuje wieczorem, przed snem, jeśli mdłości to tylko wtedy, zastanawodu to też chciałabym rodzić z nim ze względu na to że czułabym się bezpiecznie, że lekarze nie wymyślą sobie w międzyczasie np. wakum. Ale gin ostatnio mówił że to czy będę mogła rodzić naturalnie zależy od ułożenia łożyska (mam wadę macicy). Ale wolałabym rodzić naturalnie.
|
Vacum stosują w bardzo skomplikowanych przypadkach, gdy np. dziecko jest źle ułożone, jest to jedyny sposób by mu pomóc przyjść na świat.Od tak sobie, tylko dlatego że kobieta męczy się już np. 9h vacum nie stosują. Bo ich to nie rusza.Dla nich nasze porody są jednymi z tysiąca.
Wszędzie panuje zasada "rodz sama, o własnych siłach" więc jeśli dzidzia krzywo się tobie nie ułoży i do czasu porodu nie przyjmie odpowiedniej pozycji daję sobię rękę uciąć że vacum nie zastosują.
Widziałam chłopczyka po vacum... na główce miał siną aureolkę Ale lepsze vacum niż kleszcze, od których już ponoć całkowicie się odeszło.
EDIT:
Cytat:
Napisane przez truheart
szwy w kroczu są rozpuszczalne
|
A skąd to wiesz truheart ?to wiedza na 100% ? bo pierwszy raz się z takim czyms spotkałam. Od wieki wieków położna przychodzi ściągać szwy podczas wizyty w naszych domach.
Wypowiedzcie się tez mamy które macie to już za sobą.
Edytowane przez katarzynka00
Czas edycji: 2009-01-06 o 12:53
|
|
|