Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Świadkowie Jehowy-prawda
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-01-06, 12:11   #1198
odada
Rozeznanie

Dot.: Świadkowie Jehowy-prawda

Przeczytałam cały wątek i miałam napisać wiele rzeczy ale z czasem stwierdziłam, ze to nie ma sensu ponieważ słuszne pytania czy stwierdzenia zostały pomijane i niekomentowane przez śj, ponieważ aby odpowiedź była sensowna musieliby zgodzić się z faktem, że ich "religia" jest nielogiczna.
Osoby należące do organizacji śj nigdy nie przyznają racji nikomu innemu niż osobom z ich "wyznania", choćby nawet ta racja była oczywista. Więc to, że Wyrak tak świetnie pokazuje ich mylne myślenie i tak niewiele zdziała. To jest zaślepienie..
Nie chodzi tu o pokazanie wyższości którejkolwiek z religii, ale właśnie nielogiczności która występuje w stowarzyszeniu śj. Pomimo pokazania fragmentów wskazujących na to, że Jezus jest Bogiem, nie jest to uznawane za prawdę. Odrzucenie przykazań przekazanym Izraelitom, ale jedoczesne prestrzeganie obietnicy o 144tys., który będą rządzić w niebie która również została dana Izraelitom. Trzymanie się zalecenia upamiętniania śmierci Jezusa, bo to rzeba czynić na jego pamiątkę, ale przyjmowanie Jego ciała już nie. Troszeczkę logiki i spójności ludzie.
odada jest offline Zgłoś do moderatora