Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Składy kosmetyków do włosów bez tajemnic
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-01-06, 12:28   #1675
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Dot.: Składy kosmetyków do włosów bez tajemnic

No to zabieram się za zaległości.

Cytat:
Napisane przez Natya84 Pokaż wiadomość
Chciałabym prosić o przeanalizowanie 2 następujących szamponów. Nigdzie ich nie znalazłam wcześniej, więc chyba nie dubluję

1.Paul Mitchell - Instant Moisture Daily Shampoo
skład:
Water, Sodium Laureth Sulfate, Cocamide MEA, Polyquaternium 44, Cocamidopropyl Betaine, Cinnamidopropyl Trimonium Chloride, Panthenol, PEG 8 Methicone, Laureth 4, Laureth 23, Dioctyldodecyl Fluoroheptyl Citrate, Bisamino PEG/PPG 41/3 Aminoethyl PG Propyl Dimethicone, Hedychium Coronarium Extract (White Ginger), PEG 12 Dimethicone, Bisamino PEG/PPG 41/3 Aminoethyl PG Propyl Dimethicone/Algae Extract, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Anthemis Nobilis Extract, Lawsonia Inermis Extract (Henna), Simmondsia Chinensis Extract (Jojoba), Rosmarinus Officinalis Extract/PEG 12 Dimethicone (Rosemary), Glycol Stearate, PEG 150 Distearate, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Fragrance (Parfum), Tetrasodium EDTA, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolinone, Magnesium Chloride, Magnesium Nitrate, Citric Acid, Sodium Chloride
Wygląda interesująco. Dość odżywczy, jak na szampon. Zawiera panthenol, całkiem sporo , oraz kilka wyciągów ziołowych - biały imbir, aloes, rumian rzymski, henna, jojoba i rozmaryn, oraz jakieś "zsyntetyzowane" [?] algi. Wszystkie te składniki będa działały odzywczo i nawilżająco.

Oprócz składników uznawanych za naturalne w szamponie znalazły się tez elementy, które ja nazywam odżywczą chemią [samo pogrubienie] - one działają kondycjonująco, odżywiają włosy, wygładzają je i ułatwiają ich rozczesywanie.

'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora