The Pink Power Mołderajtor
|
Dot.: Składy kosmetyków do włosów bez tajemnic
No to zabieram się za zaległości.
Cytat:
Napisane przez Natya84
Chciałabym prosić o przeanalizowanie 2 następujących szamponów. Nigdzie ich nie znalazłam wcześniej, więc chyba nie dubluję
1. Paul Mitchell - Instant Moisture Daily Shampoo
skład:
Water, Sodium Laureth Sulfate, Cocamide MEA, Polyquaternium 44, Cocamidopropyl Betaine, Cinnamidopropyl Trimonium Chloride, Panthenol, PEG 8 Methicone, Laureth 4, Laureth 23, Dioctyldodecyl Fluoroheptyl Citrate, Bisamino PEG/PPG 41/3 Aminoethyl PG Propyl Dimethicone, Hedychium Coronarium Extract (White Ginger), PEG 12 Dimethicone, Bisamino PEG/PPG 41/3 Aminoethyl PG Propyl Dimethicone/Algae Extract, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Anthemis Nobilis Extract, Lawsonia Inermis Extract (Henna), Simmondsia Chinensis Extract (Jojoba), Rosmarinus Officinalis Extract/PEG 12 Dimethicone (Rosemary), Glycol Stearate, PEG 150 Distearate, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Fragrance (Parfum), Tetrasodium EDTA, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolinone, Magnesium Chloride, Magnesium Nitrate, Citric Acid, Sodium Chloride
|
Wygląda interesująco. Dość odżywczy, jak na szampon. Zawiera panthenol, całkiem sporo , oraz kilka wyciągów ziołowych - biały imbir, aloes, rumian rzymski, henna, jojoba i rozmaryn, oraz jakieś "zsyntetyzowane" [?] algi. Wszystkie te składniki będa działały odzywczo i nawilżająco.
Oprócz składników uznawanych za naturalne w szamponie znalazły się tez elementy, które ja nazywam odżywczą chemią [samo pogrubienie] - one działają kondycjonująco, odżywiają włosy, wygładzają je i ułatwiają ich rozczesywanie.