Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Jak powstrzymać się od wyciskania - cz. III
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-01-06, 12:41   #2241
Kira87
Wtajemniczenie

Dot.: Jak powstrzymać się od wyciskania - cz. III

Cytat:
Napisane przez _Emi_ Pokaż wiadomość
Ale mi nie wychodzą gule tylko takie małe wypryski, z białym czubkiem. Wkurza mnie to bardzo. I to wyłazi cały czas, kurde:|
Zaproponowałabym coś ale boję się, że u Ciebie skóra może inaczej zareagować. Ja mam bardzo grubą i praktycznie nigdy nie zdarzają mi się podrażnienia czy uczulenia.

15-20 minut "parówki" z rumianku (ważna sprawa: rumianek lubi uczulać), przemyć twarz ciepłą wodą i żelem do mycia, lekki masaż opuszkami palców (nie za mocny) dla poprawy krążenia (jeżeli nie ma ropnych wyprysków można użyć elektrycznej szczoteczki do zębów), opłukać twarz zimną wodą (im zimniejsza tym lepsza, musi zamknąć pory), tonik + krem nawilżający.

Takie "domowe SPA" robię raz na tydzień.

Edit: masaż stosujemy na skórę pokrytą żelem czy innym specyfikiem ale nigdy nie masujemy na sucho!
"Wszechświat dopuszcza liczne sposoby straszliwego przebudzenia, na przykład ryk tłumu wyłamującego drzwi frontowe, wycie syren straży pożarnej czy nagła świadomość, że dziś jest właśnie poniedziałek, który jeszcze w piątek wieczorem wydawał się przyjemnie odległy."
~Lineage2 & Sigur Ros fan

Edytowane przez Kira87
Czas edycji: 2009-01-06 o 12:43
Kira87 jest offline Zgłoś do moderatora