2009-01-06, 14:10
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dziewczyny z Dublina i okolic:)
Cytat:
Napisane przez serduszkoiz
 Czesc dziewczyny,
dopiero znalazłam ten wątek. Szkoda że teraz dopiero ....
Ja jestem w Dublinie od lipca 2006 roku i pracowalam w jednej firmie az do listopada 2008 , a od dwoch miesiacy nie pracuje. Ogolnie juz mi coraz ciężej z tym. Niby mam zasiłek, Tz (narzeczony) pracuje i jakos jest ale czytanie informacji o sytualcji w Irlandii i słuchanie o tym wszystkim co sie dzieje naokoło tak mnie dołuje ( mnie, wieczego optymiste) i dotego wiekszosc moich znajomych wyjechła a ja sie czuje tak bezradna i bez przyjaciółki.
Przyłącze się do was.
Ja uwielbiałam Dublin, naprawde .... Ale teraz mam inny stosunek. Cieżko mi jest i naprawde nie czuje sie jk u ,,siebie''.
Szukam pracy codzinnie rozsyłam Cv i chodze na interview i nic zaczyna mnie to wkurzac juz, tyle ze wiem ze w PL nie jest lepiej . Tz nie ma zle ale ja jakos ostatnio stałam sie taka nieufna i mam dziwne lęki, nie mogę spac. oj buuuu
|
Witaj widze ze jestesmy rowne stazem pobytu w Irlandii : wiem cos o tym ze bycie bez pracy pozwoli zburzyc spokoj czlowieka, bo sama nie mialam jej przez kilka miesiecy...wiem, ze sytuacja nie jest tutaj ciekawa, bo raczej ograniczaja zatrudnienie ale nie poddawaj sie najgorzej to popasc w czarne mysli. na pewno zly los sie odwroci.. widze ze z tym spaniem masz tak jak ja
|
|