Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Składy kosmetyków do włosów bez tajemnic
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-01-06, 13:17   #1681
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Dot.: Składy kosmetyków do włosów bez tajemnic

Cytat:
Napisane przez CzarnyElf Pokaż wiadomość
Prosze o analize tej odzywki-czy rzeczywiscie bedzie zapobiegac wypadaniu wlosow?

Sunsilk Anti-Caida (Anti-Fall) Conditioner
Water (Aqua), Cetaryl Alcohol, Cyclopentasiloxane, Cetrimonium Chloride, Dimethiconol, Quaternium 18, Potassium Chloride, Fragrance (Parfum), Hydroxyethyl Cellulose, Propylene Glycol, Disodium EDTA, DMDM Hydantoin, TEA Dodecylbenzene Sulfonate, Helianthus Annuus Seed Oil (Sunflower), Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolinone, Opuntia Tuna Extract (Prickly Pear), Red 33 (CI 17200), Blue 1 (CI 42090)

Nalozylam ja dopiero raz-swietnie wygladza wlosy-jeden minus jest-chyba mnie podraznia cos w niej bo po nalozeniu od razu mailam 2 wypryski u nasady skory wlosow-ktory skladnik mogl to zrobic?
Czy jezeli bede nakladac na same wlosy(nie skore glowy) to mozna w ten sposob uniknac podraznienia?
Bardzo słaba odżywka, jak na moje wymagania. Właściwie nie ma w niej nic, oprócz oleju słonecznikowego, a i ten jest dopiero pod koniec składu, w towarzystwie kosnerwantów, a więc jest go mało . Jest tu również ekstrakt z opuncji figowej, ale to już w ogóle jakieś resztki
Składniki pogrubione/czarne mogły przyczynić się do ładnego wyglądu włosów - to kondycjoner i silikony.

Do podrażnienia mogło przyczynić się kilka składników: silikony [zapychają] lub konserwanty [podrażniają/oznaczone czerwonym] a nawet barwniki [Blue, Red].

'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora