Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Ważne ogłoszenie Co o tym myślisz? Dobre recenzje w KWC...
Wątek: Ważne ogłoszenie Co o tym myślisz? Dobre recenzje w KWC...
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-01-06, 14:52   #70
Ms.Torres
Rozeznanie

Dot.: Co o tym myślisz? Dobre recenzje w KWC...

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
A mnie pierwsze co przyszło do głowy to to, że niektóre kosmetyki mają po kilka, kilkanaście stron recenzji czy komuś będzie się chciało czytać dokładnie wszystkie, aby wybrać tą najlepszą. W pewnym sklepie internetowym jest właśnie opcja głosowania na najlepsze recenzje. Zauważyłam tendencje, że czyta się i ocenia (w większości przypadków) tylko te pierwsze komentarze, mało kto przywiązuje uwagę do starszych recenzji, które przecież mogą zawierać bardziej przydatniejsze uwagi i spostrzeżenia.

dokładnie i jeśli na tej pierwszej stronie będą same oceny 1* i w dodatku będą to recenzje z "plusem", to człowieka zniechęci do czytania reszty recenzji i w efekcie uzna, że produkt nie jest wart zakupu(lub na odwrót). no i ocenione będą tylko najnowsze recenzje

dla mnie najlepszym udogodnieniem jest sortowanie recenzji po ilości przyznanych kosmetykowi gwiazdek-najpierw sortuję i czytam te najgorsze, potem te najlepsze i jeśli jeszcze nie jestem zdecydowana, to czytam te pośrodku-z 3*. do tego kieruję się statystyką czy recenzent kupi ponownie dany produkt żaden ranking dobra/zła recenzja nie jest mi potrzebny, bo i tak będę czytać wszystkie za to może się to przydać innym, żeby ich zdyscyplinować w pisaniu albo pomóc w lenistwie(czytaniu)

to już 18 lat na Wizażu
Ms.Torres jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując