2009-01-06, 15:29
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Yasminelle - wątek zbiorczy cz. II
Cytat:
Napisane przez *wanilia*
Od roku biorę Yasminelle.
Po pierwsze <tu akurat nie wiem czy to ma związek z tabletkami> od pewnego czasu odczuwam straszne swędzenie skóry. Zwłaszcza na nogach. Teraz narazie ustało ale dalej nie wiem czym to mogło być spowodowane. Połączyłam to z tabletkami ale nie wiem czy słusznie.
|
tez to mam. tez biore rok tabletki, i nigdy wczesniej nie mialam problemow ze skora, a teraz swedzi mnie okropnie, czasem nie moge sie powstrzymac od drapania tak swedzi, zwlaszcza na nogach. probowalam roznych balsamow do ciala i oliwek, ale nic nie pomaga. slyszalam tez, ze przyczyna moga byc klopoty z krazeniem, ale nie wiem ile w tym prawdy ja za tydzien robie badania krwi to zobacze.. ale swedzenie okropne.
Cytat:
Napisane przez wdowa_po_leninie
mam nadzieję, że coś w tej aptece znalazłaś  coś co choć trochę Ci pomoże.. jeśli nie, to ja na Twoim miejscu wybrałabym się do rodzinnego lekarza po coś na receptę  ja tak zrobiłam jak do wizyty u gina było daleko :/ po co się męczyć.. 
|
bylam w aptece i pani powiedziala, ze jesli to poczatek infekcji [sam świąd, a ja tak mam, bez uplawow] to wystarczy clotrimazolum i dala mi jeszcze vagical - jakies przeciwzapalne galki dopochwowe z nagietkiem. powiedziala, ze powinno pomoc i ze nie ma co ladowac kasy w drozsze srodki, bo tylko pomoga na chwile, a nie wylecza.
mam nadzieje, ze sie uspokoi na tyle, zebym mogla normalnie funkcjonowac, a za 3 tyg. ginekolog mnie zbada, i w razie czego poprosze tez o jakas recepte "w razie czego" na jakis antybiotyk.
|
|
|