2009-01-06, 15:08
|
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c
Cytat:
Napisane przez lisey
no ladnie, ciezki dzionek mnie czeka, bo az mnie serce boli jak na niego patrze, a jak plakunial po to i mi lzy lecialy.Wiem ze to dla jego zrowia ale pielegniarke to bym chyba pazurami zadrapala  , cholerka lwica taka ze mnie, pomijam ze fajna kobitka 
a jak Twoja miala taka tempke to nie gonilas na pogotowie? bo az sie boje, mam tez syropek bo kazala kupic,taki niby dobry i jak bedzie mial temp to mam dac a potem za 4-6 godzinek,jak na razie luzik, bo mierze mu co 2 godzinki,a jak Twojej rosla? szybko czy wolno?
|
mala miala szczepienie ok 13... potem poszlismy na spacer itd.. do wieczora zachowywala sie normalnie...
po kapieli jak ja wzieam na cyca to zauwazylam ze ma zimne rączki a bużke rozpaloną.. zmierzylam temp i miala te 38,6 (lekarka powiedzial ze tak moze byc i kazala wtedy podac czopek z paracetamolu chyba 80gr czyli od 6kg)..
mala nie miala sily ani jesc ani plakac i zasnela..spala calą noc ja wstawalam co 2h mierzyc jej temp i miala ok 37... nad ranem na siłe dalam jej jeść..
caly dzień miala te 37 z kawalkiem i tylko spala ja musialam ja budzic na jedzenie..(balam sie zeby sie nie odwodnila)
dopiero nastepnej nocy spadla jej tempka do 36,6
lekarka powiedziala ze jesli temp bedie wyzsza niz 39 to na pogotowie ale to sie rzadko zdarza..
syropek pewie ma w skladzie paracetamol.. bedzie dobrze.. maly sobie poradzi..
ale wem co czujesz bo mi serce pękalo jak Iga taka slabiutka leżała... a za 3 tyg znów to samo...
|
|
|