2009-01-06, 16:31

| 

| 

| 

Zakorzenienie 

| 

Dot.: Wymarzony pierścionek - cz. XII sagi ;)

Cytat: 

Napisane przez  Madlen__18

A tam żadnego tłuszczu się nie daje Haniu?? 
Na spód blachy? Nie wychodzą suche te ziemniaczki? 
Przyprawy jakieś? 
Jutro zrobię, brzmi smacznie! 

| 

Zrób zrób bo prosta i pyszna . 
Nic nie trzeba na spod dawac. Pieczarki trza udusic na oliwie więc już jest jakiś tluszcz, a poza tym smietaną zalewasz i jeszcze ser zolty na wierzch więc tluszczu jest ze hoho. 

Przyprawy wedlug uznania. Ziemniaki sa solone podczas gotowania. Brokuly też. Pieczarki zazwyczaj solę, pieprzę i paprykuję. jakiś ziol zawsze podsypię. Tymianku, prowansalskich itp. Co tam mnie najdzie. Ale nie za duzo..bo to delikatny smak ma być. 

Cytat: 

Napisane przez  dorinka30

Cos tam sobie pogotowac to ja lubię, a ty masz smykałę nie smykałkę   

Ja dzisiaj po drodze jakiś gotowiec, chyba krokiety, małemu nalesniki, nie mam weny i cholera mnie bierze jak o 18 mam stać przy garach-bo mi nikt ziemniaków nie podgotuje, wolę posiedzieć w ciepełku i po prostu nie robić nic, ostatnio w te mrozy tak mam    A w dodatku Tomek ma tylko swoje dania, mąż też, każdy wraca o innej godzinie -zwariowac można    

| 

no to się zarumieniłam. 
Dzieki za tą "smykałę". 

Nie zawsze trzeba miec wene na gotowanie... dzis chwilowo  tez o kupnej pizzy pomyslałm..ale mąz w domu moze pomoc....na zakupy poszedł, ziemniaczki ugotuje. Ja mam doskonale warunki do gotowania. 
Poza tym niestety u nas gotowce nie przechodzą..ani ja ani mąż nie najadamy sie takim papu.  

Musi byc coś gorącego i domowego i koniec. 

W niedzielę wieczorem zupę fasolowa gotowałam zeby byla w lodowie w razie czego..bo ja caly tydzien do 18 pracuję. Wczoraj bylam w domu o 19..i ta zupa to zbawienie normalnie. 

Ale cóz zupa...zjedlismy i po 30 min mąż z oczami shreka pyta " a drugiego dziś nie będzie". 
Nie mialam weny na pichcenie o godz. 20 więc bylo angielskie sniadanie na kolację. Boczek, sadzone jajca, fasolka w pomodorowym sosie i bułeczki 

Edytowane przez hania811 
Czas edycji: 2009-01-06 o 16:38

| 

| 

|