Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wymarzony pierścionek - cz. XII sagi ;)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-01-06, 17:04   #4267
zara_84
Rozeznanie

GG do zara_84
Dot.: Wymarzony pierścionek - cz. XII sagi ;)

Cytat:
Napisane przez Madlen__18 Pokaż wiadomość

Zara: ojj ulga, bo miałam stracha, że się zepsuł na amen i to w taki durny sposób;/
Ale działa)
Oj wiem, ja się podobnie czułam, szczególnie że to był czyjś aparat
Super że już po nerwach

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
Ja też uwielbiam..a robiłam 1 raz w zyciu...znaczy 2 ale ostatnio za duzo fasoli namoczyłam i byłam zmuszona zrobić fasolkę po bretońsku.
Po pierwsze trza namoczyc fasolkę. Na 12 godzin co najmniej. I oszukac się nie da. Bo jak nie będzie moczyla się 12godz to z gotowaniem zejdzie z 1,5 godziny.

No to, jak namoczysz, w tej samej wodzie gotuj jakieś 20 min.
(no i uwazaj z iloscią fasoli) 3,4 szklanki na spoty gar bedzie.
W oddzielnym garze trzeba udusic na masełku marchewkę, pietruszkę, pora. Ja dałam po jednej duzej sztuce, a pora tak z 5 cm. Warzywa pokroiłam w kostkę. W czasie ich duszenia obralam ziemniaki i dorzuciłam do warzyw. Jak wszystko ladnie zapachnialo zalałam wrzącą wodą, dodałam podgotowaną fasolę (razem z wodą) kostkę rosołowa warzywna i z kury, pieprz, lisc laurowy i ziele angielskie. Na samym koncu duzo majeranku i boczus podsmarzony wczesniej na patelni.
Tłusta się robi.ale fasolowka bez boczku to nie fasolowka.

Gotuje się wszystko razem kolo 20 min..az zmiękną ziemniaki.

Jesteś Aniołem Nie mam fasoli, zrobię na pojutrze. Ale się cieszę Nawet jakby mi nie wyszła to całą zeżrę

Cytat:
Napisane przez Poemi Pokaż wiadomość
Można powiedzieć, że na drugim wisi cyrkoniowe serce. A dołączy do niego jeszcze kilka innych rzeczy . Przyjaciel twierdzi, że to najgorszy prezent jaki może być i że TŻ przez to pójdzie z torbami. Ale przyznaje również, że ładny .
Coś mam przeczucie że tak mimochodem jako "dołącznik" do łańcuszka pojawi sie i pierścionek, nie ma siły żeby było inaczej

Cytat:
Napisane przez Poemi Pokaż wiadomość
Wczoraj mu zdradziłam ile pewien chłopak zapłacił za mój pierwszy raz (znaczy ile kasy na hotel poszło)... A przyjaciel to skomentował "dużo, ja bym się chyba nie zdecydował" . Dostał w łeb .

Następnym razem (po referacie) przelecę Was dogłębnie . A tym czasem spadam do pisania
No, trzeba mieć priorytety
Ok, trzymam za słowo Powodzenia w pisaniu.