2009-01-06, 16:05
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sposoby na przyspieszenie porostu włosów- część III
Cytat:
Napisane przez angellka
DZiewczyny mam do was pare pytań odnośnie preparatów do pielęgnacji włosów, wiem że dla niektórych są oddzielne tematy ale wole zapytać razem.
Chicłam zadbać o włosy i przyśpieszyć ich wzrost. Od dzisiaj pije pokrzywe i łykam Silce. Co jest lepsze silca czy skrzypowita (ją barłam jakiś czas temu). Chiałam kupić nafte do włosów ale niewiem jaka jest najpelsza. Na allegro widziałam z różnymi dodatkami. I niewiem który wax kupic polski czy zagraniczny ?? Wiem że polski nie ma SLS ale nawet niewiem czemu ten skłdnik szkodzi.
Chciałam się jutro wybrać do apteki więc pomóżcie. Wiem też pewnie bym znalazła odpowiedz na moje pytania w innych wątkch ale dzisiaj mam mnóstwo nakui i nie mam czasu na siedzenie przed kompe. Będe wdzięczna za pomoc. 
|
Co do nafty to one się dużo od siebie nie różnią. Możesz spokojnie wziąć czystą i dodawać do niej co chcesz i kiedy chcesz. Ja osobiście mam nafte z wit A i E i mogę ją z czystym sumieniem polecić. Natomiast uważam, że pomysł nafta z olejkiem rycynowym nie jest trafiony (nie że połączenie jest złe, tylko że lepiej kupić czystą naftę i czysty olejek i zmieszać. Bo jak się nie chce w danym dniu olejku to można użyć czystej nafty. A takto wyboru nie masz).
Co do waxa, to piszesz że chcesz przyśpieszyć porost włosów więc lepszy pod tym względem jest wax zagraniczy. Jeśli natomiast chcesz je bardziej nawilżyć to polecam polski.
A SLS może mieć na niektóre osoby działanie drażniące, ale nie szkodzi jakoś ewidentnie (może troche wysusza?). W masce myślę, że ma pomóc głębszej penetracji składników, ale trochę w kwestii co właściwie SLS robi jestem laikiem.
Mam nadzieję, że trochę pomogłam
|
|
|