2009-01-07, 08:13
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Oleje, olejki, hydrolaty - ZBIORCZY
Cytat:
Napisane przez ~~ALa~~
zaraz zaraz, czyli krem z PHA można stosować na noc nie trzeba przy jego stosowaniu używać filtrów??  czy ja coś źle rozumiem.
ostatnio jestem kompletnie nie na bieżąco, stąd to pytanie. jeśli odpowiedź będzie twierdząca to może się skuszę, ciągle planuję się wziąć za jakieś kwasy w ramach walki z moimi pierwszymi, drobnymi, przedwcześnie pojawiającymi się zmarszczkami, ale konieczność sumiennego filtrowania przez długi okres czasu póki co skutecznie mnie zniechęcała
stosujesz Ilono ten kremik z gotowego zestawu ZSK zmodyfikowany czy według innego przepisu?
|
Cytat:
Napisane przez ~~ALa~~
hmm, wiem że przy kwasach trzeba stosować filtry, pytam o to teraz dlatego, że Ilona napisała, że wychodzi z domu na mróz mając na twarzy "porządna warstwa kremu z PHA na olejku różanym wzbogaconym z BU, na to warstwa pudru" czyli krem z PHA+puder, o filtrach ani słowa. domyślam się że nie chodzi tu o wychodzenie z domu tylko w nocy. dlatego dopytuję...
ale może coś źle zrozumiałam?
EDIT: info ze strony ZSK
"Przy stosowaniu kwasów PHA nie jest wymagane równoczesne stosowanie filtrów ochronnych UV. Ponadto badania wskazują na stosowanie kwasów PHA jako środków ochronnych przy terapiach z kwasami AHA."

|
jak widzisz kwas kwasowi nie równy
w takim stężeniu jak w tym kremie PHA mają właściwości nawilżające, ochronne i regenerujące, [podobno mają doroczynny wpływ na naczynka, chcę w to wierzyć!!!]nie złuszczają, dopiero powyżej 10%
teraz to ja tylko "przemykam" ale gdy się wybieram na dłużej, na stok np. to filtr obowiązkowo na tłusty krem i dopiero puder
krem kręcę sama, opierając się na ZySKowej recepturze, pierwszy był na porzeczce bez żadnych dodatków, ten jest na olejku różanym i hydrolacie różanym ze szczyptą niacynamidu - lubię jego konsystencję i ciężkość, dla zimę dla mnie jak znalazł
Cytat:
Napisane przez Hexxana
|
mod się znalazł
zajrzę z pewnością
Cassatto, zdjęcie jest w albumie,
Edytowane przez IlonaP
Czas edycji: 2009-01-07 o 08:14
Powód: ciągle gubię jakieś literki;)
|
|
|