2009-01-08, 19:05
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: skończyłam studia i jestem bezrobotna
Cytat:
Napisane przez paulinka_22
I ja niestety do Was sie przyłączę.Skończyłam studia,jestem teraz na studiach doktoranckich,nie dostałam się na aplikację w tym roku,a od listopada szukam pracy z naprawdę marnym skutkiem....  Szukam pracy w Służbie Cywilnej- głownie US,czy Inspekcje,przeszłam już 5 rozmów-w skarbówce najczęściej jest test-gdzie miałam przewaznie 10-8 pktów/10, poźniej rozmowa i wszystko super,ale dzwoni do mnie pani z informacją,że bardzo jej przykro,ale przyjęli kogoś innego KTO miał doświadczenie w tym zawodzie...no kur....wiem,że wielką przeszkodą w szukaniu pracy w urzędach są studia doktoranckie,więc już nawet zaczełam ten fakt ukrywać.W poniedziałek miałam rozmowę w kolejnym urzędzie,nawet nie oddzwonili powiedzieć mi,co znowu nie tak....mam przed soba jeszcze 2 rozmowy i wysyłam podania do kolejnych urzędów,ale już naprawde sił mi brak.... 
|
No to niestety jedziemy na jednym wózku , nigdy nie pomyślałabym że studia doktoranckie okażą się aż takim problemem przy szukaniu pracy - ja właśnie dojrzewam do tego aby fakt ich odbywania wykreślić z mojego CV i mam nadzieję, że to pomoże.