Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - skończyłam studia i jestem bezrobotna
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-01-08, 19:05   #304
Wisienki
Zakorzenienie

Dot.: skończyłam studia i jestem bezrobotna

Cytat:
Napisane przez paulinka_22 Pokaż wiadomość
I ja niestety do Was sie przyłączę.Skończyłam studia,jestem teraz na studiach doktoranckich,nie dostałam się na aplikację w tym roku,a od listopada szukam pracy z naprawdę marnym skutkiem....Szukam pracy w Służbie Cywilnej- głownie US,czy Inspekcje,przeszłam już 5 rozmów-w skarbówce najczęściej jest test-gdzie miałam przewaznie 10-8 pktów/10, poźniej rozmowa i wszystko super,ale dzwoni do mnie pani z informacją,że bardzo jej przykro,ale przyjęli kogoś innego KTO miał doświadczenie w tym zawodzie...no kur....wiem,że wielką przeszkodą w szukaniu pracy w urzędach są studia doktoranckie,więc już nawet zaczełam ten fakt ukrywać.W poniedziałek miałam rozmowę w kolejnym urzędzie,nawet nie oddzwonili powiedzieć mi,co znowu nie tak....mam przed soba jeszcze 2 rozmowy i wysyłam podania do kolejnych urzędów,ale już naprawde sił mi brak....

No to niestety jedziemy na jednym wózku, nigdy nie pomyślałabym że studia doktoranckie okażą się aż takim problemem przy szukaniu pracy - ja właśnie dojrzewam do tego aby fakt ich odbywania wykreślić z mojego CV i mam nadzieję, że to pomoże.