Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - ***operacja tarczycy***
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-01-08, 23:35   #1514
dana30wrocek
Raczkowanie

Dot.: ***operacja tarczycy***

witam,
z tego co pamietam jak byłam w szpitalu po operacji (a mam rane klejoną )to podczas obchodu rozmawiałam z lekarzem który miał wtedy dyżur (01.11)mówie mu tak że : cytuje wyciągamy szwy i zostaną tylko plasterki i ide do domu -taka była procedurau innych dziewczyn na salia on do mnie że każdy lekarz robi zabieg w inny sposób i inaczej szyje kleii i każdy pacjent jest indywidualny ... ja miałam małe cięcie ale bardzo naciągniętą skure w kolo ranki i jeszcze jest taka troszke inna ale jest ok...

Ja i przed operacją byłam zmarzlinką piżamka polarowa i te sprawy a teraz już nie wspomne... ale i blizną czuje zimno tak mnie zakłówa swędzi nierza takimi falami no i wnerwiaja mnie ubrania pod szyją ...

2 a nawet 3 x dziennie smaruje blizne (no scar ) ale dalej jest taka lekko czerwonkawa cały czas taka sama -ale za to nie jest już taka obleśna w dotyku no i jakby troszke miększa w środku sie zrobiła...

A jak ostatnio miałam zapalenie spojówek to pani doktor przepiasła mi krople do oczu z antybiotykiem FLOKSAL i nawilżająco łagodzące KERATOSTILL (odrazu sama zauwarzyła że jestem po operacji tarczycy miałam taką bluzke że widziała no i zapytała mnie o to ) i faktycznie w składzie nie widze jodu -ja miałam recepte na te krople ale spytajcie w aptece...

Manka3 nie martw się napewno bedzie ok nie zadręczaj się tym ja wiem sama po sobie że nie było tak strasznie jak sobie wyobrarzałam (miałam wizje samych czarnych scenariuszy) a jest ok -ale w pewnym momęcie przed operacją przez 2 miesiące dusiło mnie na tle nerwowym jeszcze raz ci mówie będzie ok ale mi bardzo to forum pomogł zreszta sama zobaczysz...

a i zapomniałam powiedzie nie lubie kichac' -jakoś odruchowo za blizne się łapie jak ja to mówie boje się żeby coś mi sie nie urwało w środku...

pozdrawiam cieplutko ...
dana30wrocek jest offline Zgłoś do moderatora